Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca participa a smartCAT challenge, una iniciativa del Govern per crear solucions innovadores per als municipis catalans

22 de juny de 2016

Començarà el 2 de juliol amb un “Ideathon” per a desenvolupadors

Vilafranca del Penedès, al costat de Sant Cugat del Vallès, Reus, Cambrils, Terrassa i Calonge, participa a smartCAT challenge, una iniciativa de la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de la Generalitat de Catalunya que potencia la creació de solucions tecnològiques innovadores per resoldre problemàtiques dels municipis catalans, tot connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts tècnics. Cada una d’aquestes ciutats es fa càrrec d’una àrea temàtica que agrupa diversos reptes centrats en el ciutadà.
Aquesta iniciativa del Govern s’emmarca dins del Smart City Hack, un projecte internacional que convida emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta. 
La iniciativa s’ha estructurat en cinc grans àmbits (energia i sostenibilitat, ciutat col•laborativa, salut i benestar, cultura i turisme i mobilitat i transport) que agrupen els problemes que té la ciutadania. Cada una d’aquestes temàtiques està liderada per les ciutats següents:
-        Sant Cugat del Vallès: energia i sostenibilitat
-        Reus i Cambrils: mobilitat i transport
-        Terrassa: salut i benestar:
-        Vilafranca del Penedès: ciutat col•laborativa
-        Calonge: turisme i cultura
A més de la participació dels municipis, smartCAT challenge compta amb la col•laboració de centres tecnològics, empreses TIC i d’altres institucions que donaran suport als emprenedors i desenvolupadors durant tot el procés.

Connectar, crear i definir la ciutat que un vol 
Per definir els reptes que els participants hauran de resoldre, durant el mes de maig cada ciutat va realitzar un taller amb un grup heterogeni d’agents municipals. 
Després d’haver identificat aquests reptes, el pròxim 2 de juliol, la sala EGarage d’ESADE Creapolis, a Sant Cugat del Vallès, acollirà un “Ideathon” o hackathon d’idees on hi podran participar desenvolupadors, dissenyadors, emprenedors i experts en el món de les TIC. Durant l’Ideathon es realitzarà un mercat d’idees, es crearan els diferents equips de treball, se celebraran diversos workshops, hi haurà un espai de networking i al final del dia, els participants acabaran presentant el seu projecte. 
La inscripció a la jornada és gratuïta.
L’Ideathon serà l’inici d’un procés de 4 mesos durant els quals, els participants tindran accés a la plataforma d’incubació online de Smart City Hack i disposaran de mentors i recursos tecnològics que els guiaran per poder transformar les seves idees inicials en projectes reals. 
El repte finalitzarà amb una competició online en la qual públic i jurat triaran les millors solucions que competiran a la final de smartCAT Challenge que tindrà lloc a finals d’octubre. El guanyador podrà participar també al concurs internacional de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà el mes de novembre.
A més, el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot a la ciutat que l’ha liderada dins del marc del Catalonia SmartLab.
Per ampliar informació es pot contactar amb el Gabinet de Comunicació de Dotopen al mail maria@dotopen.com o al mòbil +34 676 838 111. També es poden seguir les novetats al Twitter @smartcityhack amb el hashtag #smartCATchallenge  

pujar inici

Accessibilitat