Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca s’adhereix un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible

18 de setembre de 2007
Les activitats van ser presentades per la regidora de Medi Ambient, Maria Batet, i el regidor de Mobilitat, Josep Colomé, que estaven acompanyats pel president de la Federació d’Associacions de Comerciants de Vilafranca, Lluís Ràfols, i pel representant dels Castellers de Vilafranca Xavier Carrasco.
Per quart any consecutiu una de les accions serà la distribució de vals gratuïts pel bus urbà conjuntament amb la Federació d’Associacions de Comerciants. Tots els comerços associats de la vila distribuiran tiquets entre els seus clients perquè puguin utilitzar gratuïtament el bus urbà durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Tot plegat amb l’objectiu de promocionar l’ús del transport públic a la Vila.
D’altra banda, el dissabte 29 de setembre se celebrarà la VIII Pedalada Verda, que organitzen els Castellers de Vilafranca i que cada any compta amb l’assistència de més de 600 participants, que faran un recorregut amb bicicleta pels diferents barris de Vilafranca. Aquest any, els Castellers de Vilafranca han volgut donar més èmfasi al missatge ambiental de l’activitat, i s’han adherit al programa “Pedala contra el canvi climàtic”. Així, es donarà a tots els participants una matrícula per a la bici i una postal de compromís, i al final del recorregut se’ls lliurarà una xapa amb el logotip de l’acció, alhora que es farà un càlcul de les emissions de CO2 estalviades amb la pedalada.
A partir del 22 de setembre, es posarà en marxa dintre del web municipal www.vilafranca.cat una web específica que aglutinarà tota la informació municipal relacionada amb la mobilitat sostenible a Vilafranca. A més, al web municipal es podrà trobar un nou tràmit perquè les entitats que en necessitin puguin sol·licitar la instal·lació d’un aparcament per a bicicletes davant del seu local.

Posta en marxa del Biceberg
La regidora de Medi Ambient Maria Batet va anunciar que durant el mes d’octubre es començaran a distribuir les targes per utilitzar gratuïtament el Biceberg: un sistema d’aparcament subterrani automàtic que rep i retorna la bicicleta a peu de carrer, i on es poden guardar d’altres elements com la motxilla, el casc, etc. El Biceberg està instal·lat a l’Estació d’Autobusos. Qui estigui interessat en utilitzar-lo haurà de passar per l'OAC, a la Casa de la Vila, i signar un contracte. Rebrà una tarja xip que permetrà accedir a l’aparcament subterrani.
Finalment, el regidor de Mobilitat, Josep Colomé, també va anunciar que l’Ajuntament, en sessió de la Junta de Govern Local d’aquest dilluns, ha encarregat l’elaboració d’una proposta de Pla de Mobilitat Sostenible que es redactarà al llarg de 2007 i 2008 i que comptarà amb un procés de participació ciutadana.

pujar inici