Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca, seu d’una trobada internacional projecte europeu AgroBioHeat

26 de febrer de 2020

Vilafranca és la seu entre dimarts 25 i dijous 27 de febrer d’una trobada internacional d’un projecte europeu (AgroBioHeat) que tracta sobre valorització de biomassa agrícola. Representants de 9 països europeus seran a Vilafranca per conèixer de primera mà el que va ser el ‘Vinyes per Calor’. El projecte té com a objectiu demostrar la viabilitat del CERCLE VIRTUÓS DE LES VINYES (VVC) com a estratègia local per mitigar el canvi climàtic contribuint a assolir els objectius de reducció de gasos d’efecte hivernacle (GEH). El VVC involucra tots els actors públics i privats locals que garanteixen la rendibilitat de la poda de les vinyes per a generar calor i fred, amb el propòsit de fixar les bases per a la transició de la regió del Penedès en una àrea econòmica baixa en emissions de carboni i contribuir a l’objectiu de reduir emissions agrícoles. El projecte Vinyes per Calor a Vilafranca ha permès posar en marxa una caldera de biomassa que abateix d’aigua calenta i calefacció diversos equipaments públics situats al barri de la Girada i el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.
La regidora de Relacions Internacionals, Xell Montserrat, va donar ahir a la tarda la benvinguda a la Trobada internacional del projecte europeu AgroBioHeat amb el lema “Promovent la penetració de l’agrobiomassa a les àrees rurals europees”. Montserrat es va mostrar satisfeta que Vilafranca sigui coneguda a nivell europeu pel projecte Vinyes per Calor i “sigui un referent perquè gent d’altres països europeus ens vulguin venir a veure. És un orgull que ens vinguin a visitar per temes de sostenibilitat, un dels trets pels quals volem que Vilafranca sigui coneguda”. Per a la regidora, l’aposta per la sostenibilitat ve de lluny. “Tenim la certificació Biosphère. Hi ha molt poques ciutat que el tinguin. Això vol dir bones pràctiques en relació a la sensibilitat pel medi ambient, la sostenibilitat, la cura del medi ambient i contra el canvi climàtic. També volem aprofitar per mostrar als participants el que és Vilafranca i el Penedès, un territori que el volem el més saludable possible”, va dir la regidora.
En la seva estada a Vilafranca, els participants al projecte europeu “AgroBioHeat” visitaran la caldera de biomassa del districte de calor de la Girada i la que tenen a les bodegues de Família Torres, entre d’altres.

pujar inici

Accessibilitat