Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Vilafranca singularitza les rotondes d’entrada a la ciutat amb motius vinícoles

05 de abril de 2016

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, de la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, i del director de l’escola d’art Arsenal, Albert Abella, ha presentat aquest matí el projecte per singularitzar les rotondes de la Vila amb motius relatius al món de la vinya i el vi amb la col·laboració dels cellers i caves amb seu a Vilafranca i de l’escola d’art Arsenal.

La regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, explicava que des d’ara i fins a final d’estiu es tiraran endavant els projectes de quatre rotondes, que aniran a càrrec del mateix Ajuntament. Dues d’elles corresponents a l’entrada a Vilafranca per Vilanova (a la sortida/entrada de l’autopista) i la sortida per la carretera de Sant Martí estaran decorades amb motius relatius a la Carretera del Vi, entre Sant Martí Sarroca i Sitges, una proposta enoturística, que permet als amants del vi descobrir l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. La regidora explicava que la Carretera del Vi és una iniciativa pionera a tot l’Estat, una iniciativa privada i conjunta dels 12 cellers del traçat, amb el suport dels 7 municipis, que s’uneixen per impulsar aquesta innovadora proposta i recuperar la històrica via comercial. Les altres dues rotondes, a les entrades per Barcelona i Tarragona, també aniran a càrrec de l’Ajuntament.

En aquesta primera fase es preveu que es puguin decorar entre 7 i 8 rotondes, és a dir, les 4 de l’Ajuntament i algunes més que finançaran els cellers i caves que ja han confirmat la seva participació. La regidora comentava que el disseny serà singular per a cadascuna de les rotondes, però seguint un fil conductor a partir de les propostes de l’Arsenal. Per Joan Manel Montfort, cal que hi hagi una singularitat, però “totes han de seguir una línia homogènia, que sigui elegant i sense estridències. La proposta es pot adaptar a cellers grans i petits depenent del pressupost que hi puguin destinar”. Els material dels diferents elements serà acer corten, que assegura una llarga durabilitat i resistència i no necessita manteniment. Les marques o logos dels cellers i caves que hi participin seran sempre discrets i de les mateixes dimensions. Està prevista la il·luminació corresponent per tal que els elements destaquin en horari nocturn.

Albert Abella explicava que la proposta de l’Arsenal per decorar les rotondes, treballada per l’alumnat del centre, es concretava en diferents elements en forma de siluetes que es poden ampliar o reduir i que permeten múltiples combinacions.

Per la seva banda, Pere Regull ha afirmat que tota activitat econòmica és bona, però “la que està relacionada amb el món del vi és la que ens dóna personalitat. Aquest projecte per decorar rotondes amb motius vitivinícoles és un pas més per singularitzar-nos respecte d’altres zones turístiques”. L’Alcalde ha dit que hi ha 3 o 4 cellers amb ganes de participa-hi. “Esperem que quan se’n vegi el resultat, d’altres empreses que ara estan a l’expectativa s’animin a participar-hi. Tenim fins a 15 rotondes amb possibilitats d’entrar en aquest projecte. És un exemple únic de col.laboració público-privada per dinamitzar el territori turísticament. Si aconseguim fer un territori amb singularitat segur que el senyalitzarem i el planificarem millor”, afirmava Regull.

pujar inici

Accessibilitat