Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

“Vilafranca Respira”, un programa d’activitats saludables per gaudir del lleure, l’esport o el turisme a la ciutat

05 de juliol de 2021

Amb el lema “Vilafranca Respira”, l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat un nou producte que es vol que sigui atractiu per “donar resposta a noves inquietuds i maneres de viatjar, als canvis d’hàbits i tendències que ha generat la pandèmia”. Així ho ha afirmat la regidora de Turisme, M. Dolors Rius, en la presentació que ha tingut lloc avui a l’Alberg municipal de Joventut. “La pandèmia ens ha fet reconsiderar com ens agrada moure’ns i com utilitzem el nostre temps lliure. Preferim un turisme saludable, en espais oberts, no massificats, on poder fer esports”, ha remarcat la regidora. Per Dolors Rius, Vilafranca del Penedès reuneix tots els ingredients que responen a aquestes tendències i hàbits. “No es tracta de generar nous productes, sinó de crear sinergies entre elements que ja existeixen i aglutinar-los com un únic producte”, refermava.

En definitiva, sota el nom comú de “Vilafranca Respira”, es donarà visibilitat i alhora promoció perquè la ciutat sigui atractiva per als visitants i per als mateixos vilatans i vilatanes.

“Vilafranca Respira” comença ara l’estiu perquè és el moment de més desplaçaments, tot i que la voluntat és que sigui de llarg recorregut i que es moduli en base a la demanda i a la seva revisió constant.

Projecte transversal i àmplia oferta

Malgrat que “Vilafranca Respira” es presenta des de Turisme, es tracta d’un projecte transversal que inclou diferents serveis de l’Ajuntament i que en el seu camí anirà incorporar-ne més.  Engloba des de les sortides de Medi Ambient, seguint per l’Alberg i les seves línies d’actuació, amb el Complex Aquàtic i les seves instal·lacions o programes com l’H2Oci, o les visites turístiques i les rutes senyalitzades.

Hi caben tant les activitats que es poden fer de forma lliure com les que són guiades. Entre les visites per lliure hi ha les 11 rutes que es poden fer sortint de Vilafranca i que porten a diferents indrets del territori i permeten tant una passejada tranquil·la, més ràpida o fins i tot corrent, i que també són ciclables. Les rutes tenen en la vinya un dels elements naturals destacats però no l’únic: castells, fonts, atractius naturals,...

També hi ha dos recorreguts amb una senyalització i tracte especial, són el Camí del Vi i Entre Vinyes, i tots dos disposen d’un full d’activitats per a que la canalla els faci mentre els recorre.

Són importants les activitats que Medi Ambient organitza de coneixement del medi i que per concepte són a la natura i de respecte de la mateixa. Són activitats guiades per a tota la família i es faran al vespre o a la nit segons l’activitat per evitar les hores de més sol. Durant el mes de juliol i agost hi ha tres tipus de sortides diferents programades i per a la tardor encara n’hi hauran més.

Pel que fa a instal·lacions, hi ha dos equipaments de referència. Parlant d’allotjament hi ha  l’Alberg Municipal de Joventut que permet adreçar-se a un sector determinat com és el familiar, i a un altre que va sent cada cop més important: el dels ciclistes i cicloturistes. A més la seva ubicació, la facilitat d’aparcament i les seves instal·lacions el converteixen en un pol d’atracció interessant i una manera diferent d’allotjar-se.

L’altre equipament, més focalitzat a la salut, és el Complex Aquàtic. Tots els serveis que ofereix a les seves instal·lacions poden ser gaudits en la seva majoria pels visitants a la vila. I ara a l’estiu amb les piscines exteriors permeten oferir un plus. Sense oblidar el programa H2Oci, un complement per realitzar les tardes de juliol. I s’hi aniran sumant més iniciatives com les sortides de Marxa Nòrdica, amb monitors especialitzats que acompanyaran les persones que participin. 

Les activitats culturals de moment no estan incorporades, però en el web hi ha l’agenda per oferir aquest tipus d’activitat a les persones interessades.

M. Dolors Rius ressaltava que, amb el “Vilafranca Respira", l’Ajuntament ve a ser “com una empresa turística, que ofereix diferents serveis a l’abast dels visitants”.

Sinèrgies amb el sector privat

El tècnic de Turisme, David Puig, posava èmfasi en les múltiples activitats que es fan i a les quals el programa vol donar visibilitat en la línia del turisme sostenible i saludable que acredita Vilafranca amb certificacions com Biosphere. “La idea s’engega ara a l’estiu, però es vol que hi hagi “Vilafranca Respira” tot l’any”, ha afirmat Puig, que també explicava que s’estan buscant sinèrgies amb els allotjaments perquè puguin oferir les instal·lacions del Complex Aquàtic com a una extensió dels diferents establiments, amb alguns restauradors perquè ofereixin menús saludables en les seves cartes, i amb totes aquelles empreses del sector turístic o afins “que puguin complementar i sumar valor al “Vilafranca Respira”.

Tota la informació es pot trobar al web: www.turismevilafranca.com/respira

 

ODS ODs4      

pujar inici

Accessibilitat