Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Premis Vinari 2022: deu anys de concurs dels vins catalans

30 de maig de 2022

"Els Premis Vinari compleixen deu anys havent consolidat amb nota l'aposta inicial d'un concurs que pretén reconéixer i alhora fer d'altaveu de la qualitat de vins que es fan a Catalunya". Ramon Roset, director dels Premis Vinari, s'ha mostrat així de contundent en la presentació en roda de premsa de la nova edició del certamen que tot just avui inicia les jornades de tast. Una afirmació que ha compartit el tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, qui ha recordat que l'Ajuntament ha estat al costat dels Vinari des del primer any. "Els Premis Vinari s'han demostrat un projecte d'èxit, que no només ha arribat fins a la desena edició, sinó que ho ha fet refermant Vilafranca del Penedès com a capital del vi", apuntava el regidor. "Estem contents perquè el concurs ha demostrat autoritat i se l'escolta, perquè estan fent bona feina en difusió que, a més a més, contribueix a prestigiar, prescriure i vendre més productes", afegia. De fet, també ha estat amb la col·laboració de l’Ajuntament que enguany s'ha volgut fer un pas més en el treball i difusió de projectes vinculats amb el vi. En aquest cas, es tracta dels Premis Vinari d'Enoturisme, que aquest 2022 agafen entitat pròpia i se celebraran en una gala independent el proper dia 9 de juny. Tot plegat, a partir d'una participació molt significativa de fins a 59 projectes que han presentat candidatura en diverses categories. En aquest sentit, i així ho apuntava la regidora d’Educació i Relacions Internacionals, Xell Montserrat, l'Escola d'Enoturisme està molt orgullosa de poder col·laborar i fer possible aquest projecte. "El turisme del vi és un valor en alça al país, i aquests premis permetran donar el valor i reconeixement que mereix". I afegia: "L'Escola ha d'impulsar la formació en aquest sentit perquè el sector ho necessita, i a més a més, acompanyarem el concurs perquè sabem que és una bona manera d'arribar al potencial consumidor d'aquest tipus d’experiències".

Calendari d’accions dels Premis Vinari 2022

Els vins que obtinguin les majors puntuacions en aquesta primera fase passaran a la final. Enguany, de fet, hi haurà dues finals: la primera, on s’avaluaran de nou les categories de vins joves (blanc, negre, rosat, escumós rosat i escumós jove), que es farà el 13 de juny a la tarda; i, la segona, el 12 de setembre, en què es tastaran de nou aquelles referències finalistes de la resta de categories (més llargues criances, guardes, dolços…). A l’estiu se sabran quins són els millors vins de les categories joves, per gaudir-los durant els mesos de calor, coincidint doncs amb el seu moment òptim de consum; i el 7 d’octubre, com ja és tradicional, hi haurà la gala de lliurament dels 10ens Premis Vinari dels vins catalans.

PREMIS VINARI DE VINS

 • Tastos preliminars de tots els vins participants: 30 de maig, 1, 2 i 3 de juny.
 • Tast final dels vins de les categories joves (blanc, negre, rosat, escumós i escumós rosat): Dilluns 13 de juny a Rubí
 • Tast final dels vins de la resta de categories i criances: dilluns 12 de setembre a Rubí
 •  Gala de lliurament dels 10ens Premis Vinari 2022: divendres 7 d’octubre de 2022

PREMIS VINARI D’ENOTURISME

Pel que fa als primers Premis Vinari d’Enoturisme, enguany han rebut una participació de 59 candidatures diferents, que han estat avaluades per un jurat especialitzat en sector del turisme del vi. Els guanyadors es donaran a conèixer en el marc d’un acte que tindrà lloc el proper dijous 9 de juny a partir de les 19h de la tarda al Restaurant El Celleret de Família Torres.

Les categories que es premiaran són:

Allotjaments i restauració

 • Premi al Millor Allotjament Enoturístic
 • Premi a la Millor Experiència Enogastronòmica

Cellers

 • Premi a la Millor Visita Enoturística i experiència de tast de vins durant el 2021

Experiència i innovació

 • Millor Activitat Cultural i Social
 • Millor Activitat d’Esport o benestar
 • Millor Activitat Mediambiental
 • Millor Activitat Innovadora
 • Millor Activitat Solidària
 • Millor Iniciativa Emprenedora

pujar inici