Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Visita comentada a l’exposició “Art, terres i foc. Cinc artistes i la ceràmica”

20 de febrer de 2017

El proper diumenge 26 de febrer, a les 12h, el cinc artistes que exposen les seves peces ceràmiques a la capella de Sant Joan: Xavier Aballí, Josep Maria Baltà, Josep Moscardó, Fèlix Plantalech i August Rosell, oferiran a les una visita comentada a l’exposició “Art, terres i foc. Cinc artistes i la ceràmica”.
Inaugurada el passat 3 de febrer, l’exposició mostra més de cent peces ceràmiques de petit format que els cinc artistes han estat realitzant des del gener del 2016 al taller ceràmic Ceràmica Baltà. Cada artista, fidel a l’estil pictòric que li és propi, ha realitzat una sèrie de peces que l’identifiquen del tot amb el seu estil però amb la dificultat d’haver-se endinsat en el món desconegut per ells de la ceràmica, on els artistes s’han hagut d’enfrontar a unes superfícies totalment a les que estan acostumats, uns colors que no són tals colors, si més no el resultat final després de la cocció no serà el que veuen en cru mentre treballen. Una paleta que no és la seva i un seguit de dificultats tècniques que sense el mestratge del ceramista Josep Maria Baltà difícilment haguessin aconseguit de realitzar.
Tal i com va dir la ceramista Camil•la Pérez Salvà en el seu text de presentació el dia de la inauguració de l’exposició, “la ceràmica és quelcom més que un gerro o una rajoleta, que no és poca cosa. La ceràmica, així com la pintura, l’escultura o el videoart per posar alguns exemples és una tècnica que ens serveix per dir alguna cosa, alguna cosa que neix del més profund de l’artista”.
Així doncs, la visita comentada d’aquest diumenge ens permetrà conèixer les profunditats que han fet emergir les peces ceràmiques de cadascun d’aquests cinc artistes.

La visita comentada és gratuïta i no requereix d’inscripció prèvia, però sí que es prega la màxima puntualitat.
L’exposició “Art, terres i foc. Cinc artistes i la ceràmica es pot visitar fins al  12 de març a la capella de Sant Joan. Els horaris de visita són de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

pujar inici