Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Visita/taller a l’exposició “Sit tibi terra levis”

25 de abril de 2023

Aquest divendres 28 d’abril, a les 7 de la tarda, hi haurà una visita/taller a l’exposició “Sit tibi terra levis” a la Sala dels Trinitaris. El servei de mediació artística de l’Ajuntament de Vilafranca oferirà  una visita comentada i un taller a l’exposició de l’artista Maria José Planells que, en el marc del Vilapensa 2023, es va inaugurar a la Sala dels Trinitaris el dia 30 de març.

Sota el títol “Sit tibi terra levis” (que la terra et sigui lleu), Maria José Planells desenvolupa una reflexió personal sobre la mort i la vida com a camí, a partir d’obres on combina diversos llenguatges artístics: la instal·lació, la fotografia, el gravat i la performance. Els objectes, els materials i les imatges que escull així com la utilització de la llum i l’espai són el punt de partida des del qual proposa unir-nos a ella en aquesta reflexió eterna i universal sobre l’existència i la finitud. Alhora, apropant-nos al treball de l’artista, es posarà en pràctica la nostra pròpia creativitat, a través de l’art com a via d’expressió i comunicació.

El format de l’activitat és el d’una visita-taller d’ una hora i 30 minuts de durada i dividida en dues parts: 45 minuts de recorregut a l’exposició i conversa sobre les obres exposades i 45 minuts de taller artístic semi-dirigit en el qual es posaran en pràctica alguns dels temes desenvolupats durant la visita.

La consciència de l’existència, és a dir, del viure, va lligada intrínsecament a la consciència de la seva pròpia finitud, és a dir, la mort. Des de fa mil·lennis l’ésser humà ha escrit, dibuixat, pensat, dit, cantat, somiat tant la vida com la mort, esdevenint uns dels grans temes de l’art i el pensament. Des d’aquesta perspectiva històrica i universal ens aproparem a la reflexió personal que Maria José Planells en fa des de les seves instal·lacions. Conversarem i treballarem al voltant de la simbolització, la ritualització i la creació artística com a mecanismes per a dotar de significat i sentit a la vida. Al taller, posarem en pràctica totes aquestes qüestions, indagant en la nostra pròpia imatge del pas del temps, l’absència, la vida com a camí o la mort com a trànsit.

L’activitat és gratuïta i no requereix inscripció prèvia.

pujar inici