Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Xavier Fàbregas farà dijous 5 de març una xerrada-col•loqui a Vilafranca sobre la jardineria i el paisatgisme urbans

24 de febrer de 2020

Amb el títol “El paper del verd a les zones urbanes”, el vilafranquí Xavier Fàbregas, enginyer agrònom i professor de Jardineria i Paisatgisme, oferirà una xerrada-col•loqui el proper dijous, 5 de març, a les 19.30h, a l’auditori de l’Enològica. La xerrada-col•loqui, organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca, pretén tenir un marcat caire divulgatiu i explicar el paper de les infraestructures verdes a les zones urbanes, els beneficis potencials de l’arbrat  a les ciutats, les directrius que segueix l’arboricultura actual i la seva aplicació en l’arbrat de del nostre entorn i els reptes de les ciutats actuals en termes d’ecologia urbana. En definitiva, fer divulgació de les noves tècniques que actualment es porten pel que fa a l’arboricultura i a la jardineria, i posar en valor les infraestructures verdes dins el context urbà. 

El ponent de la xerrada, el vilafranquí Xavier Fàbregas, és enginyer agrònom per la Universitat de Lleida i postgraduat en Jardineria i Paisatgisme per la UPC. És professor de Jardineria i Paisatgisme a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona des de 1992. Actualment és Sotsdirector-Cap d’Estudis i ha estat un dels responsables de la posta en marxa del Grau en Paisatgisme de la UPC.
Ha publicat en revistes especialitzades de sector del verd, impartit conferencies i és autor del llibre Arbres de Vilafranca, editat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’any 2007. Aquest llibre va guanyar el premi X+Verd, en la categoria obra divulgativa, en el marc del Segon Congrés Europeu Ciutat Verda, celebrat a Barcelona l’octubre de 2007. 
Va ser fundador de l’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya i de la Asociación Española de Arboricultura.
Ha realitzat projectes d’espai públic i privat i ha participat amb diversos equips d’arquitectura en projectes d’espai públic. Va ser membre de l’equip redactor del Pla Especial Urbanístic de protecció del Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Vilafranca del Penedès i també ha participat en el Catàleg raonat d’elements patrimonials arquitectònics i naturals del Park Güell, de Barcelona.

pujar inici

Accessibilitat