Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Xavier Rubert de Ventós al Tribuna Oberta Vilafranca

05 de febrer de 2008
Un cop més l’esdeveniment començarà a les 13,15h a l’Hotel Domo de Vilafranca del Penedès. Xavier Rubert de Ventós pronunciarà una conferència amb el títol 'Qui tot ho entén és que està mal informat', en la qual reflexionarà al voltant d’idees i conceptes pràctics que la filosofia pot aportar avui al món de les empreses i les organitzacions.
Rubert de Ventós és autor d’una extensa producció filosòfica de més de 25 llibres relacionats amb l’estètica, la filosofia general, la teoria de la cultura i la filosofia pràctica (ètica i filosofia política). Ha estat professor de filosofia a la UB, la UAB, a l’Escola d’Arquitectura de la UPC (on és catedràtic d’Estètica i Composició des del 1973), i també a d’altres universitats americanes.
Ha estat força temps implicat en el món de la cultura i la política de Catalunya, com a membre d’institucions culturals i polítiques de renom. La seva tasca com a escriptor s’ha reconegut diverses vegades: amb l’obra El arte ensimismado s’endugué el premi Ciutat de Barcelona de 1963; i amb Teoria de la sensibilitat, el premi Lletra d’Or de la literatura catalana de 1968. La seva implicació en el món de la política el va portar a participar activament tot esdevenint diputat al Congrés pel Partit dels Socialistes de Catalunya entre els anys 1982 i 1986, i a dedicar-se durant nou anys a la política parlamentària europea (període 1985-1994). Va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi l’any 1999.
Xavier Rubert de Ventós, davant d’un problema, tendeix a mirar-se’l des del costat contrari per tal d’intentar saber què és el que ha fallat. Procura buscar sempre l’altra vessant de les coses. Segons ell: “Entendre una cosa no és sinó el graó per a sorprendre’s de la següent”.
Les inscripcions al dinar-conferència del dia 21 de febrer s’han de fer a través de www.tribunavilafranca.org i es poden fer fins al dimarts anterior a la data del TOV, 19 de febrer. El preu a pagar és de 30€.

pujar inici

Accessibilitat