Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Xerrada sobre la situació actual de Nicaragua i dels projectes de Vilafranca amb Puerto Cabezas

30 de gener de 2023

El servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas, presentaran en un acte obert a tothom l’estat d’execució dels projectes en els quals l’Ajuntament de Vilafranca col·labora i donar a conèixer l’actual context social i polític de Puerto Cabezas/Bilwi i de Nicaragua.

La presentació pública es portarà a terme el proper dijous 9 de febrer, a les 19h, a l’Escorxador, i hi participarà la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo; d’una persona representant de l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas i de Xavier Ruiz, responsable de l’àrea d’Amèrica Llatina del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

El Pla Director de Cooperació i Drets Humans de Vilafranca del Penedès posa en valor en els seus principis l’agermanament amb el municipi de Puerto Cabezas (Nicaragua). Aquest agermanament té una història de més de 30 anys que Vilafranca del Penedès està agermanada amb Puerto Cabezas/Bilwi, municipi de la Regió de la Costa Nord del Carib, a Nicaragua. En el marc de l’agermanament, s’han desenvolupat nombroses activitats de cooperació. Actualment hi ha diverses iniciatives en execució com pot ser el suport a l’alberg de víctimes de violència, del moviment de dones Nidia White, a la comunitat miskita.

La regidora Montse Arroyo posa en manifest la dificultat de mantenir l’agermanament, donat el context polític actual. No obstant, valora tota “la tasca realitzada gràcies als projectes que actualment encara es poden realitzar en el territori. Amb aquest acte obert a la ciutadania volem rendir comptes, compartir mirades i apropar realitats en el marc de l’educació per a la ciutadania global”.

pujar inici

Accessibilitat