Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Xerrada sobre la vespa asiàtica a Vilafranca

08 de maig de 2023

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Vilafranca organitza la xerrada divulgativa “La Vespa Asiàtica: identificació i control” oberta a tota la població. La xerrada es farà el proper dimecres 17 de maig, a les 12h, a la sala d’actes de l’Escorxador i anirà a càrrec de Jaume Soler, de l’empresa Dàurica-Serveis ambientals i biodiversitat que estan especialitzats en aquest tipus de plaga.

En la xerrada s’informarà de com identificar la vespa velutina o vespa asiàtica respecte d’altres espècies que poden portar a confusió, s’explicarà com són els nius, on solen fer-los i què cal fer quan se’n detecta un. També es donarà informació sobre com evitar riscos i què fer en cas d’experimentar accidentalment un atac.

El Servei de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca disposa d’un servei de control integral per tal de reduir la presència de la vespa asiàtica al municipi. Les mesures es van iniciar fa unes setmanes amb la instal·lació de paranys per capturar selectivament les reines fundadores amb l’objectiu de reduir la densitat de nius al llarg de la temporada. Durant els mesos de primavera i inicis d’estiu apareixen avisos de nius que també es poden retirar si representen algun perill per a la població.

pujar inici