Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

XII Mostra de Curtmetratges de Vilafranca

06 de novembre de 2007
Del 15 al 25 de novembre se celebra a Vilafranca la XII edició de la Mostra de Curtmetratges, un certamen anual organitzat per Cine Club Vilafranca. En l’apartat competitiu, els millors
treballs nacionals en 35mm participaran a la Selecció Oficial (15, 16 i 17 de novembre, al cinema Kubrick) i optaran als Premi del Jurat i Premi del Públic, tots dos dotats amb 2.000 euros.
Per la seva banda, a les sessions de Pantalla Oberta (20 i 21 de novembre, a l’Auditori de Vinseum), els treballs dels joves directors realitzats en format digital optaran als respectius premis del Públic i del Jurat, remunerats cadascun amb 1.000 euros.

Retrospectiva
Enguany la Retrospectiva (23 de novembre) estarà dedicada al director francès Jean-Pierre Jeunet, pare d’una estètica fantàstica molt peculiar
i autor de pel·lícules com 'Delicatessen', 'Amelie' o 'La ciutat dels nens perduts'. A banda de projectar els tràilers de totes les seves pel·lícules, la sessió recuperarà els curts 'Le manège', 'Foutaises', 'Pas de repos pour Billy Brakko' i 'Bunker'.

Per primera vegada, la Mostra també obre la porta als treballs internacionals en col·laboració amb 'Future Shorts' (18 de novembre), una xarxa de distribució de curts internacionals que ja té presència a més de 50 ciutats. La mirada internacional continuarà amb la projecció de la pel·lícula col·lectiva 'París, je t’aime' (22 de novembre), en què 18 directors fan un homenatge a la capital francesa. Els aires francesos també encomanaran la Cloenda (24 de novembre) on a banda
de proclamar els premis i projectar els curts guanyadors, s’oferirà una sessió amb els millors videoclips del director francès Michel Gondry. A més, es sortejarà un cap de setmana a París per a dues persones entre els espectadors de totes les sessions.

Pantalla Kanalla
La Mostra s’acomiadarà el 25 de novembre amb la doble sessió d’animació infantil Pantalla Kanalla, on es projectaran curts que destaquen per l’ús de diferents tècniques: dibuix, animació per ordinador, plastilina i animació amb llana. Aquests treballs es van presentar a la Mostra Internacional d’Animació de Catalunya, l’ANIMAC 2007, a Lleida.

pujar inici