Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
18/05/2010

Un sol actor i tres titelles de mida humana porten 'Don Joan' a Cal Bolet

Don Joan. Memòria amarga de mi

Miquel Gallardo, un virtuós de la manipulació de titelles, interpreta Don Joan, memòria amarga de mi, una nova mirada al mític personatge.

Per cloure el cicle “Fora de Sèrie”, que durant tres divendres d'aquest mes de maig haurà portat tres espectacles de petit format, el Teatre Municipal Cal Bolet ha programat l'obra Don Joan, memòria amarga de mi, de la companyia Pelmànec, especialitzada en la creació d'espectacles amb titelles sobre textos clàssics. La funció serà aquest divendres 21 de maig a les 9 del vespre. El preu de l'entrada és de 9 euros i l'aforament és de 80 localitats no numerades situades a l'escenari.
Don Joan és un mite que ha estat representat sota diferents òptiques, però amb un denominador comú: un personatge condemnat a morir jove a causa del seu caràcter antisocial que el duu a transgredir totes les normes ètiques i religioses. Don Joan és conscient de la seva condemna, però en comptes de defugir-la, s'hi aboca amb pas ferm, convençut que l'únic final digne per a la seva vida dissoluta és una mort en la plenitud de la seva joventut.
A Don Joan. Memòria amarga de mi, en canvi, l'home és burlat per aquesta mort que li nega la seva abraçada final i que l'obliga a viure enfrontat al seu passat i a les seves pors, però que li donarà també l'oportunitat de conèixer sentiments ignorats fins a llavors. A partir de textos de Tirso, Zorrilla, Molière i Palau i Fabre, el nostre Don Joan es mostra molt més humà i es lliura a aquest examen vital que tots farem en un moment o altre. 

Un actor enfrontat a tres titelles
Aquest Don Joan és un solo, amb un únic actor que desplega l'acció dramàtica, multiplicant-se en diversos personatges a partir de la manipulació de titelles de mida humana, que requereixen una tècnica de gran virtuosisme. L'actor interpreta un personatge i, a més, manipula i dóna vida al personatge del titella, produint-se un treball de desdoblament i dissociació sorprenent i dinàmic.
Amb una llarga trajectòria a les seves esquenes i cocreador d'espectacles de gran èxit com ara Poemes Visuals de la Cia. Jordi Bertran o L'avar de Tàbola Rassa, companyia de la qual també es fundador, i després del seu pas per diverses produccions de televisió, Miquel Gallardo torna al teatre amb un nou projecte creatiu i un nou espectacle Don Joan. Memòria amarga de mi

Més informació
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 18/05/2010


Segueix-nos a :