Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
26/10/2009

L’Ajuntament explica als veïns de l’Espirall el projecte d’urbanització de la plaça Pau Casals

Sessió de retorn

S’ha realitzat una sessió de retorn del procés participatiu sobre l’ús de la plaça i s’ha distribuït un butlletí informatiu sobre el projecte d’urbanització.

L'Ajuntament de Vilafranca, a través de l'Oficina de gestió de la Llei de Barris, va convocar la setmana passada els veïns i veïnes que van participar en el procés per definir els usos de la plaça Pau Casals, amb l'objectiu de presentar-los el projecte definitiu d'urbanització de la plaça. La regidora de Participació Ciutadana, Dolors Rius, acompanyada de l'arquitecte responsable del disseny de la plaça Pau Casals i del cap de l'Oficina del Projecte d'Intervenció Integral al Barri de l'Espirall, va comentar als assistents quines propostes del procés participatiu han estat recollides en el projecte i els motius de les que no s'han pogut considerar.
L'acte tenia l'objectiu de tornar als veïns el resultat de la seva participació en el procés realitzat el maig del 2008 respecte a les propostes del nou disseny de la plaça. Aquesta setmana, totes les famílies del barri de l'Espirall han rebut el tercer número del butlletí del projecte d'Intervenció Integral al barri de l'Espirall, on s'explica el resultat del procés participatiu i la seva incorporació en el projecte d'urbanització.
L'arquitecte, Joan Portet, ha explicat que el salt qualitatiu de la plaça consisteix sobretot en que passarà de ser un espai utilitzat principalment per a l'estacionament de vehicles a un espai d'ús veïnal. Un espai que queda definit per la continuació geomètrica dels blocs que l'envolten, on destaquen tres espais de jocs infantils dividits per a grup d'edats, un espai lliure molt ampli i un punt emblemàtic (un mur amb caiguda d'aigua) on es ressaltarà la figura de Pau Casals. D'altra banda, la nova plaça tindrà diferents paviments que definiran el seu ús: esbarjo, zona de pas,... i comptarà amb diferents espècies d'arbres i plantes autòctones, el manteniment de les quals es farà amb rec gota a gota.
Aquesta urbanització és una actuació inclosa en el projecte d'Intervenció Integral al barri de l'Espirall i es preveu que l'inici de les obres sigui a principis de l'any 2010, un cop enllestit l'aparcament soterrat que s'està construint actualment. 

Plànol del projecte d'urbanització de la plaça Pau Casals (pdf)
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 26/10/2009


Segueix-nos a :