Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
25/05/2010

18 persones entre 65 i 85 anys són la plantilla de 'Teatre Gran a Vilafranca'

Actors de Teatre Gran a Vilafranca La presentació del programa es va fer al Casal de Vilafranca.

'Teatre Gran a Vilafranca' s'emetrà per Penedès TV a partir del proper dimecres 2 de juny i tindrà una durada de 8 programes setmanals.

Aquest matí s'ha presentat a l'escenari del Saló de la Societat La Principal-Casal el grup de 18 persones que participaran en el projecte Teatre Gran a Vilafranca que impulsen la regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament de Vilafranca, el Casal, a través de la seva escola de teatre (EFIT), i la productora vilafranquina Punt TV. Recordem que Teatre Gran a Vilafranca és una iniciativa per fer un grup de persones majors de 65 anys, que voluntàriament vulguin participar i formar un grup artístic, sota la direcció de Marina Mestres, per fer realitat una obra de teatre.
A la presentació hi han assistit Fernando García, regidor de la Gent Gran; Miquel Àngel Garcia, president del Casal; Salvador Casals, gerent del Casal; Marina Mestres, responsable de l'àrea formativa del projecte Teatre Gran a Vilafranca, i Jordi Escofet, responsable de l'àrea audiovisual i televisiva.
El regidor vilafranquí ha recordat el suport que des del primer moment va donar la regidora de la Gent Gran a aquest projecte, ja que era donar suport a un concepte: la gent gran té capacitat per fer coses i per millorar la societat. Fernando García ha vinculat Teatre Gran a Vilafranca a l'èxit obtingut per la Festa de la Gent Gran en Marxa que va tenir lloc la setmana passada amb diferents actes en els quals el denominador comú ha estat la implicació i participació activa del col.lectiu de la gent gran.
Per la seva banda, Marina Mestres ha explicat que des de fa unes setmanes cada dimarts i divendres el grup està treballant el guió de l'espectacle, que portarà per nom Ja en tenim prou!, i també aspectes teatrals. La cohesió del grup des del primer dia ha sorprès la directora de l'espectacle, la qual ha afirmat que “Teatre Gran suposa per a tots els participants encetar una nova etapa de relacions interpersonals, una oportunitat d'obrir-se als altres i descobrir-se un mateix”. Mestres ha explicat que l'obra, que es va rescrivint a mesura que es va treballant el text amb els actors i actius, serà un vodevil clàssic per fer riure i passar-s'ho bé.
Jordi Escofet ha recordat que el projecte Teatre Gran a Vilafranca tindrà un seguiment televisiu a través de 8 programes que seran emesos per Penedès TV els dimecres a les 16,30h i 20,30h i l'endemà a les 00,30h, 04,30h i 12,30h. Les emissions del programa s'iniciaran el proper dimecres 2 de juny amb una durada de 15 minuts cadascun, excepte el darrer programa (21 de juliol) que tindrà una durada de 25 minuts i resumirà la representació de l'obra que s'haurà fet els dies 10 i 11 de juliol.
De les 18 persones participants, 15 dones i 3 homes, 15 són actors i actrius i 3 són persones de suport extern i logístic. Cap d'ells tenia experiència en el món del teatre.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 25/05/2010


Segueix-nos a :