Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
10/04/2019

Els Geganters de Vilafranca organitzen el XVIIè Dia del Geganter el Diumenge de Rams

Cartell

Aquest any els convidats són els Gegants de la ciutat de Vic i la família Llúpia.

El diumenge 14 d'abril, Dia de Rams, tindrà lloc a Vilafranca del Penedès el XVIIè Dia del Geganter, organitzat per la Colla de Geganters de la ciutat. A més, del Ferragut i l'Elisenda, i el Jordi i la Montserrat (els seus homòlegs a la Festa Major dels Petits), com és de costum també es convida al Dia del Geganter una colla de Gegants centenaris i/o històrics de Catalunya. Aquest any els convidats són els Gegants de la ciutat de Vic i la família Llúpia.

La primera notícia documentada de l'existència d'un gegant a Vic és de l'any 1658, concretament de la gegantessa, propietat de la confraria del gremi dels sastres de Vic. L'any 1664 apareix per primera vegada el gegant, associat a la confraria del gremi de traginers de Vic. Des de l'any 1930 fins avui han anat sempre vestits de Comptes d'Osona.

L'activitat començarà a les 10h del matí a la Rambla de Sant Francesc, davant del monument a Milà i Fontanals, on es durà a terme una plantada de gegants. A les 12 h sortirà la cercavila que farà el següent recorregut: Rambla Sant Francesc, Rambla de Nostra Senyora, carrer de la Parellada, plaça de la Constitució, carrer Escudellers, plaça de Jaume I, plaça de Santa Maria, carrer de Santa Maria i plaça de la Vila. En arribar a la Plaça de la Vila, sobre les 13.30 h, hi haurà ballada de lluïment de cada una de les colles participants.Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 10/04/2019


Segueix-nos a :