Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

dissabte15maig '21

36 poemes a partir del 36, recital poètic al Claustre de Sant Francesc

Dates i lloc: 

Dissabte 15 de maig de 2021
Claustre Sant Francesc

Horari: 

A les 19.00 h

Organització i contacte: 

Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

15/05/2021 - 19:00

Aquest dissabte 15 de maig i estretament vinculat a la jornada dedicada a la mestra Dolors Piera, tindrà lloc al mateix Claustre de Sant Francesc el recital poètic 36 poemes a partir del 36.

Es tracta d’una visió íntima dels fets que es van produir a partir del 18 de juliol de 1935. L’autor, Ricard Creus (Barcelona, 1928) que llavors era un nen, ens parla en primera persona de la guerra, de la postguerra i de la lluita silenciosa que va portar a la recuperació de les llibertats democràtiques.

Maria Aurèlia Capmany diu en el pròleg del llibre “Tot és present en els versos d’aquest llibre, tothom és viu, dret al carrer, esperant la resposta”

L’espectacle és una teatralització que neix de la tria de quinze títols de 36 poemes a partir del 36. Es tracta d’una escenificació de format mitjà. Alterna l’encarnació del text amb micro-coreografies que, sustentades per un important espai sonor, serveixen de nexe entre tema i tema.

L’espectacle, anomenat també 36+1 és una proposta propera perquè connecta emocionalment amb un període que encara avui ressona amb insistència, però distanciada en la forma per una teatralitat essencialitzada que  defuig l’estètica bèl·lica i els testimonis traumàtics, l’allunya del costumisme i la fa universal.

Si  el primer relat és quotidià i marcadament emocional, a mesura que avancem en els anys el discurs es va fent més polític i filosòfic.  L’1 del títol fa referència a tot el que, per força,  va esdevenir després del trenta-sis i a un fragment d’un altre poema de l’Ovidi Montllor, inclòs com a referent teatral i en clar homenatge que encaixa de ple en l’univers de Ricard Creus.

Entrada gratuïta. Aforament limitat. Reserves a: cultura@vilafranca.cat


pujar inici

Accessibilitat