Hemeroteca

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
10/06/2009

Vilafranca commemora dilluns que ve el Dia mundial contra els maltractaments a la Gent Gran

(C) Ajuntament de Vilafranca   El regidor de la Gent Gran de l'Ajuntament, Fernando García, en la roda de premsa.

El regidor de la Gent Gran de l'AJuntament de Vilafranca visitarà durant tot el dia les diferents residències i centres de dia de la ciutat.

Vilafranca commemorarà per primera vegada el Dia mundial contra els maltractaments a la Gent Gran, que se celebrarà el proper dilluns 15 de juny. Així, al llarg de dilluns el regidor de Gent Gran, Fernando García, acompanyat de representants de les diferents residències i centres de dia de Vilafranca, de la Fundació Amàlia Soler i de representants de les associacions de veïns a la Comissió Municipal de la Gent Gran, farà visites de cortesia a totes les residències i centres de dia de Vilafranca per tal de conscienciar de la problemàtica dels maltractaments a la gent gran.
El regidor Fernando García ha convocat els mitjans de comunicació per donar a conèixer la gravetat d'aquestes situacions de maltractament que pateix la gent gran. García ha explicat que a Catalunya hi ha 1.200.000 persones majors de 65 anys, 5.600 a Vilafranca. El regidor ha esmentat estudis de la Universitat de Barcelona i de la Universitat de Granada que confirmen que s'ha detectat que almenys un 3% de la gent més gran de 65 anys pateix algun tipus de maltractament. Això voldria dir que unes 36.000 persones a Catalunya i unes 170 persones a Vilafranca estarien en aquesta situació. Un altre estudi de la Universitat de Vic fa arribar el percentatge fins al 5% i afirma que només es detecta 1 cas de cada 14 que es produeixen. Fernando García ha posat de relleu que on el maltractament és més visible és en els àmbits familiar i comercial i es concreta, per exemple, en desatencions a les necessitats més bàsiques o amb el tracte que dispensen a la gent gran les companyies subministradores de serveis. Menys visibles i menys detectables són els maltractaments en l'àmbit residencial, on es poden produir desatencions per manca de personal suficient en els centres assistencials. Segons el regidor, el baix percentatge de casos de maltractament que es detecten és degut moltes vegades a la por de denunciar-los o a la poca consciència de ser-ne víctima.
El regidor de Gent Gran ha explicat que s'està treballant un protocol amb participació de l'Àrea Bàsica de Salut, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès i l'Ajuntament de Vilafranca per tal de detectar possibles casos de maltractament i intentar evitar-los. Aquests ens es constituirien en comissió permanent i intentarien implicar altres institucions en aquesta lluita.
La visita a tots els centres residencials i centres de dia de la gent gran de Vilafranca del proper dilluns es farà durant tot el dia i s'iniciarà al matí a la Residència Mare Ràfols, el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i la Llar Evangèlica. A la tarda es visitaran el centre de dia del Casal de la Gent Gran del carrer Peguera, la Residència Inglada Via i la Residència Sant Francesc.
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 10/06/2009


Segueix-nos a :