Notícies

Traducció no oficial gentilesa de Google

Ets a: Inici >L'Ajuntament t'informa > Notícies > Detall de la notícia

Notícies

Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
19/09/2019

TOUS reconeix els estudiants de l’Escola Municipal d’Art Arsenal que van participar en la primera edició de l'Escola TOUS i dóna la benvinguda a dos nous alumnes

Tous a l'Arsenal de Vilafranca

Un 15% dels participants en la primera promoció de l'Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans van aconseguir feina de manera directa o indirecta.

TOUS, la marca espanyola de joieria i accessoris líder en el segment de luxe assequible, ha premiat a les dues alumnes de l'Escola Municipal d'Art Arsenal que van participar en la 1a edició de l'Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans. L'acte, que ha comptat amb la presència de Xell Montserrat, regidora d'Educació, i Albert Abella, director de l'Arsenal, ha valorat la confiança, l'esforç i la implicació de les dues estudiants de joieria, Elisabet Urbano i Xènia Ribes, a través del lliurament dels diplomes acreditatius a càrrec de Rosa Tous, Vicepresidenta Corporativa de TOUS. 

A les portes de la segona edició del projecte
Dos estudiants de l'Arsenal han estat escollits per a participar en la 2a edició de l'Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans, el projecte pioner d'excel·lència formativa impulsat per la marca joiera que fomenta l'artesania com a via de capacitació professional. Gràcies a la iniciativa, els alumnes aprendran tècniques específiques de l'ofici de la joieria mitjançant la restauració de peces de TOUS. 

Per segon any consecutiu, els alumnes de l'Escola Municipal d'Art Arsenal participaran en aquest projecte que no només busca impactar en el marc teòric dels estudiants, sinó que també té com a objectiu millorar el seu vincle amb el mercat laboral. Més d'un 15% dels alumnes que van participar en l'edició de l'any passat van obtenir feina de manera directa, en els Tallers TOUS o, indirecta, en tallers externs de la marca, o en altres tallers que requereixen d'especialistes en restauració de joies. “Aquest projecte ens brinda l'oportunitat de treballar al costat d'una marca internacional per a continuar formant a joves professionals en l'ofici de joier”, assegura Albert Abella. “Per a nosaltres significa una de les fites més importants de la nostra història, i una iniciativa que ha de servir per a convertir conceptes com a rigor, tècnica, innovació i creativitat en valors fonamentals per a l'alumnat”.

La iniciativa va néixer en 2018 des de la voluntat de la marca d'impulsar la preservació d'un ofici mil·lenari. De la mà de mentors amb una llarga trajectòria en la companyia, els joves aprenents tenen l'oportunitat de conèixer els valors de TOUS, i adquireixen coneixements de fabricació propis de la marca mitjançant un programa lectiu d'alta qualitat que conjumina l'àmbit teòric i el pràctic i que complementa els coneixements sobre elaboració i restauració de joies que proporcionen els estudis de Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de Procediments de Joieria o altres certificats professionals específics com els del Servei Andalús d'Ocupació. “Ens emociona donar la benvinguda a la nostra casa a una nova promoció d'estudiants. Estem segurs que aquesta nova edició reiterarà l'èxit de la primera lloc que es tracta d'un projecte estratègic que desenvolupem de la mà de col·laboradors summament acurats en el seu treball i professionalitat”, ha assegurat Rosa Tous

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Meritxell Montserrat, ha remarcat que la col·laboració de l'escola Arsenal amb l'empresa TOUS “suposa un reconeixement a aquest centre que compta amb una trajectòria de gairebé 50 anys” i ha encoratjat l'alumnat del centre a “aprofitar l'oportunitat d'aprenentatge que l'escola posa a la vostra disposició. Sou artistes amb habilitats, capacitats i potencials”. 
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
© 2007 Ajuntament de Vilafranca del Penedès
C/ Cort, 14 - 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938920358
Última actualització: 20/09/2019


Segueix-nos a :