Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

10 actes per commemorar el 25N-Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones

14 de novembre de 2023

Ahir es va presentar el programa d’activitats que tindran lloc a Vilafranca per commemorar el 25N- Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones. La presentació va anar a càrrec del tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Miquel Medialdea, de la cap del servei d’Igualtat, Eva Millas, del director de l’Escola Municipal d’Art Arsenal i d’una alumna del CFGS de Gràfica Impresa, Ferran Bohé i Sara Comino.

El cartell d’enguany, un any més, ha estat elaborat per l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Impresa de l’Escola d’Art Arsenal. El cartell d’enguany simula una manifestació on s’exhibeixen diferents cartells amb missatges relatius a la violència masclista. Ferran Bohé es mostrava agraït en nom de l’escola pel fet de poder col·laborar i tenir un paper actiu en els actes del 25N a Vilafranca. “Estem molt contents perquè són 16 anys elaborant el cartell i aquesta tasca ens permet treballar amb l’alumnat el tema de la violència masclista”, afirmava el director de l’Arsenal.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde Miquel Medialdea feia referència al moment històric que va viure l’esport femení quan, després de proclamar-se campiones del món i del cas Jenífer Hermoso, les jugadores de la selecció espanyola de futbol es van posar fortes per assolir canvis profunds a la Federació Espanyola de Futbol i ho van aconseguir. “Aquest exemple lliga amb el lema d’enguany del 25N: Canvia la història. Hem d’aprofundir en els canvis de mentalitat sobretot en els homes. Fins ara en el tema de la violència masclista s’ha posat el focus en les dones i cal canviar de paradigma i treballar principalment amb els homes construint relacions basades en el respecte i la no-violència. Molts no són conscients de les seves conductes”, declarava el regidor.

Eva Millas, cap de servei d’Igualtat, destacava l’acte institucional que tindrà lloc el mateix dissabte 25 de novembre a les 7 de la tarda, plaça de la Vila i que comptarà amb la lectura del manifest institucional a càrrec del grup de dones del taller de teatre de l’Escola de Vida del SIAD i la cantata “Cançó sense por” amb més de 200 dones pertanyents a les diferents corals vilafranquines, dones del taller de musicoteràpia de l’Escola de Vida i altres dones que s’hi vulguin afegir. “És un cant a la sororitat entre les dones per les situacions de violència que pateixen. Serà un acte molt emotiu. Portem un any treballant en aquesta cantata”, ha comentat.

Les corals participants seran: coral de Centre Excursionista del Penedès, coral Laroc, coral Xamusia, Societat Coral El Penedès, Polifònica, Essència de Gospel i Kandenit. Hi participarà també un grup de guitarres de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet.

Es pot consultar el programa d’actes del 25N a Vilafranca a: igualtat.vilafranca.cat

 

pujar inici