Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

2.750 visitants a la 6a edició de l’Obrim Vilafranca

03 de octubre de 2023

El cap de setmana passat s’ha celebrat la sisena edició de l’Obrim Vilafranca, organitzat pel Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Com en les darreres edicions, l’activitat s’ha dut a terme durant dissabte a la tarda i diumenge al matí.

Aquesta sisena edició ha comptat amb 18 edificis singulars, que preserven la història i el llegat cultural de Vilafranca. Cada edifici comptava amb visites conduïdes per un guia professional. La novetat d’enguany el recinte històric de la residència Mare Ràfols, que per primera vegada obria les seves portes als visitants de l’Obrim Vilafranca.

En total es van dur a terme 167 visites, amb una ocupació de gairebé el 95%. Dels 2.750 visitants, el 72’2% eren de Vilafranca, el 21,7% de l’àmbit Penedès i un 6% de fora. Per edats, la franja de 41 a 65 anys és la més representada amb un 56% dels visitants. El 64’4% del públic que participava en aquesta activitat són dones i el 35’7% restant, homes.

En finalitzar les visites, les persones participants tenien l’opció de poder gaudir d’una copa de vi o de cava amb música en directe al Claustre de Sant Francesc. Durant el cap de setmana s’han servit 840 copes de vi i cava (370 dissabte i 470 diumenge) per gentilesa de Covides, del Consell Regulador del Cava i de Torres.

Aquesta activitat final va agradar molt als participants tal i com es recull en un dels comentaris de les enquestes de satisfacció: “És un encert convidar a una copa de cava/vi als visitants al Claustre de Sant Francesc, arrodoneix l'Obrim Vilafranca. Dona peu a que les persones comentem els espais visitats i contrastem informació amb persones que han visitat altres espais. La música en directe hi dona un toc especial”.

Descobrir tresors amagats

L’Obrim Vilafranca és un esdeveniment que permet obrir  les portes d’edificis i cases habitualment tancades per deixar descobrir els tresors que amaguen, tot gaudint de la companyia d’aquelles persones que normalment viuen en aquests espais tan emblemàtics.

Més de 14.500 persones han estat usuàries del web de Turisme per informar-se d’aquesta activitat.

Totes les visites eren amb reserva prèvia i les cancel·lacions d’última hora es van poder aprofitar donant entrada a persones interessades en la visita gràcies a la bona gestió dels informadors i informadores que controlaven els accessos als edificis. En les enquestes de satisfacció, el 98% dels usuaris refereixen que la proposta els hi va semblar molt bé.

La regidora de Turisme, Gemma Romeu, es mostrava molt satisfeta de la resposta de la ciutadania. “Estem molt contents de la bona acceptació de la proposta de l’Obrim Vilafranca i ja estem treballant en la propera edició on buscarem la manera de fer arribar aquest llegat cultural als més menuts”, afirmava.
 

pujar inici