Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Torna el Big Draw-Festival del Dibuix a Vilafranca

13 de octubre de 2021

Aquest dissabte es celebrarà la sisena edició del festival The Big Draw a Vilafranca. El lema d’enguany, “Make the change” (fes el canvi), aprofundeix en la idea de trobar un equilibri més gran entre tots els éssers i el món que ens envolta.

Aquest esdeveniment de reivindicació del gaudi i la pràctica del dibuix es plasmarà en els 7 tallers d’il·lustració i dibuix repartits per diferents espais de la vila que treballaran el lema “Fes el canvi” amb tècniques i materials diversos.

Els tallers estan adreçats a tots els públics i es prendran les mesures de control  d’aforament, distàncies i desinfecció de material per tal de garantir la seguretat sanitària de tots els participants.

Els tallers tindran lloc de 17.30 a 20h i estaran ubicats al claustre de Sant Francesc, al claustre dels Trinitaris, a l’Escorxador, a la plaça Jaume I, davant del Palau Baltà i a la plaça Milà i Fontanals. No caldrà fer inscripció prèvia per participar-hi però sí que es controlarà l’aforament i les distàncies de seguretat.

Els col·lectius que enguany hi participaran són l’Escola Municipal d’Art Arsenal, el Batxillerat artístic de l’IES Milà i Fontanals, el Zig-Zag Centre d’expressió plàstica, les Matinals de Dibuix Domèstic, El Petit Taller d’Art i dos tallers a càrrec del col·lectiu Gargot i la coordinació anirà a càrrec de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Cal destacar que un dels tallers, el que oferirà l’entitat Matinals de Dibuix Domèstic al claustre de Sant Francesc està adreçat especialment a persones neurodiverses (situacions de demència, trastorn mental, etc.) així com els seus cuidadors/familiars i gent propera, tenint en compte les diferents situacions vitals de totes elles. Aquest taller formarà part del programa CulturaMENT que promou la Diputació de Barcelona.

Els artistes que conduiran els tallers són: Elisabet Rius, Marta R. Peribáñez, Javi Gutiérrez, Joan Ramon Buisan, Anna Mongay, Muntsa González, Eva Sans, Thaïs Miguel i el professorat de l’Arsenal Escola Municipal d’Art, del Batxillerat artístic de l’IES Milà i Fontanals i del Zig-Zag Centre d’expressió artística.

 

pujar inici

Accessibilitat