Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Detencions de la Policia Local de Vilafranca per amenaces en l’àmbit domèstic, per violència masclista i per ordre de detenció vigent

29 de gener de 2024

La Policia Local de Vilafranca ha dut a terme aquest cap de setmana diverses actuacions remarcables entre les quals tres detencions, una per amenaces en l’àmbit domèstic, una altra per violència masclista i una tercera en identificar una persona que tenia una ordre de detenció vigent.

La primera detenció es va produir dissabte cap a les 16h quan la Policia Local va ser a alertada per una persona que havia estat amenaçada amb un ganivet per una familiar en l’àmbit domèstic al barri del Centre. Unes hores després, la Policia Local va detenir la dona com a presumpta autora d’un presumpte delicte d’amenaces greus amb arma blanca.

La segona actuació va tenir lloc el mateix dissabte, a les 18.45h, al barri de l’Espirall quan la Policia Local va ser alertada d’una discussió a la via pública entre un home i una dona. Un testimoni va informar que l’home havia sacsejat i agafat pel coll la dona. Davant dels indicis, la Policia Local va detenir l’home per un presumpte delicte de violència masclista.

La tercera detenció es va produir arran d’una identificació de persones sospitoses al polígon Domenys I. Dos vehicles es van immobilitzar per manca de permís de conduir de les persones identificades i una d’elles va ser detinguda per tenir una ordre de detenció vigent emesa per un jutjat penal de Cartagena.

Altres actuacions destacades del cap de setmana de la Policia Local han estat una persona investigada per negar-se a fer la prova d’alcoholèmia arran d’un accident ocorregut cap a les 5 de la matinada de diumenge a la cruïlla av. Tarragona/c. General Cortijo; una altra persona investigada per un delicte contra la seguretat del trànsit per conducció sota els efectes de l’alcohol diumenge a les 8,15h al c/ General Zurbano; les denúncies a dos individus per donar positiu en testos de conducció sota els efectes de drogues a l’av. Pelegrina i al c/ de la Vinya, que van comportar la immobilització dels vehicles; la denúncia contra una persona que dissabte al matí col·locava propaganda de compra-venda de vehicles en el mobiliari urbà sense permís municipal.

D’altra banda, la celebració ahir diumenge a Vilafranca de les curses Mini 10K i 10K va suposar la mobilització d’una vintena d’agents de la Policia Local des de les 6 del matí fins a la finalització de l’esdeveniment esportiu, que es va poder desenvolupar amb tota normalitat i sense incidències.

pujar inici