Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El cicle Paraules als Claustres continua amb una exposició de Núria Tomàs Mayolas

09 de juny de 2021

Dimarts 15 de juny, a les 17h, s’obrirà al púbic una nou projecte inclòs dins la programació d’enguany del Cicle Paraules als Claustres. Es tracta del treball de la il·lustradora Núria Tomás Mayolas  “La meva Cristina” inspirat en els contes de Mercè Rodoreda en el seu exili, i publicat per primera vegada l’any 1967 per Edicions 62. El conte parla d’un mariner, l’únic supervivent d’un naufragi, que se sent arrossegat per a un turbulent remolí cap al ventre d’una balena, on estarà captiu uns anys. Núria Tomás proposa un paral·lelisme entre el text de Mercè Rodoreda i el drama que viuen avui en dia les persones refugiades provinents del continent africà, amb l’objectiu de connectar-nos de nou am bles paraules de l’escriptora i els continguts de la història.

Núria Tomàs Mayolas (Barcelona, 1973), formada en Belles Arts i Il·lustració, ha treballat en diferents projectes on la il·lustració té un pes significatiu, traspassant de vegades fins i tot les fronteres del llibre. Un dels seus darrers llibres publicats és l’àlbum il·lustrat “Tinc un tanc de joguina”, Akiara books, 2019.

 

Acte inaugural i lectura dramatitzada

L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc dijous 17 de juny, a les 20.30h, i anirà acompanyat de la lectura dramatitzada del conte a càrrec de l’actor Josep M. Bel Verge, simultàniament  es projectaran imatges de les il·lustracions de Núria Tomàs.

Josep M. Bel Verge (La Granada, 1960) va ser membre del grup de teatre vilafranquí CAEP III, del 1981 al 2001, i, a posteriori, ha anat realitzant diferents col·laboracions de lectures dramatitzades amb el guionista i realitzador d’audiovisuals Pep Puig. La seva darrera participació ha estat en el projecte ‘El Brot’, produït per Penedès TV i la llibreria L’Odissea, amb la lectura de La caixa infinita de Manel Baixauli.

Tant l’acte inaugural com lectura dramatitzada són activitats gratuïtes, però donades les limitacions d’aforament de la sala del claustre de Sant Francesc on tindran lloc aquests actes, cal fer reserva prèvia a: cultura@vilafranca.cat

L’exposició es podrà visitar al claustre de Sant Francesc de dilluns a divendres de 17 a 20h i els caps de setmana d’11 a 14h, fins al dimecres 30 de juny.

ODS ODS4 

pujar inici

Accessibilitat