Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Es desenvolupa un taller sobre el finançament alternatiu

17 de febrer de 2016

 


Un total de 41 persones d'empreses del territori i emprenedors van assistir a la sessió de finançament alternatiu, organitzada conjuntament per la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Servei de finançament internacional i alternatiu d'ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya, que es va fer el passat dimecres 10 de febrer a l'edifici de l'Enològica.

La primera ponència de Sandra Font, cap de finançament internacional i alternatiu d'ACCIÓ va explicar que el finançament alternatiu actua com un complement del finançament bancari, i que sorgeix amb força cap el 2009 a causa de la disminució del crèdit bancari tradicional, provocada per la crisi econòmica, les fusions bancàries i els constants avenços tecnològics. També va referir-se als productes financers més adequats en cada moment, en la recta d'evolució d'una empresa en el temps, i va anar explicant els diferents instruments financers alternatius, tant per finançar deute com per ampliar capital. Per acabar va fer esment que ACCIÓ disposa de la guia de finançament alternatiu que es pot descarregar gratuïtament des de la seva web. 

La següent ponència va ser a càrrec d'Eloi Noya, director de Crèdit de Loanbook, una plataforma de mercat on line que ofereix solucions de finançament de circulant per a pimes de més de 3 anys de vida, que facturin més de 300.000€ i amb beneficis en algun dels tres darrers exercicis. Loanbook basa el seu negoci en un procés àgil i transparent, sense intermediaris ni costos addicionals o ocults, i amb un interès a preu de mercat. 

La tercera experiència de finançament alternatiu va ser presentada per Arnau Grasas, de Novicap, una solució on line, que possibilita que les empreses puguin accedir al capital bloquejat de les factures com a recurs de finançament, d'una manera ràpida, que es resol on line en menys de 24 hores. Novicap treballa de forma flexible ja que és l'empresa que decideix quines factures ven, i transparent, sense comissions ocultes ni costos fixos o venda creuada, i segura, sense garanties personals ni obligacions i amb servei d'atenció al client permanent. 

Després del torn obert de preguntes, els assistents van tenir la possibilitat de consultar one to one amb els ponents, per poder ampliar o aclarir dubtes. El finançament alternatiu al nostre país té encara molt recorregut a fer. En aquest moment, la quota de finançament no bancari es situa al voltant del 10%, quan en països del nostre entorn, com França, la quota és del 50% i, a Anglaterra arriba al 72%. ACCIÓ disposa d'un servei d'assessorament financer (SAF) per a aquelles empreses amb potencial de creixement que necessitin finançament. 

 

pujar inici

Accessibilitat