Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament posa en marxa l’Esporteca, un espai d’activitat física per a infants de 3 a 9 anys

02 de agost de 2022

A partir del proper dimarts 16 d’agost, s’obren les inscripcions a una nova activitat en l’àmbit de l’esport i l’activitat física a Vilafranca que es durà a terme al Complex Aquàtic. Es tracta de l’Esporteca, un espai d’esports, activitat física, diversió i salut per a infants de 3 a 9 anys.

L’activitat, de caire lúdico-esportiu, es portarà a terme en horari extraescolar. Mitjançant un ampli ventall d’esports i jocs, permetrà als infants millorar les seves destreses motrius, la condició física i també les habilitats cognitives i de relació amb el grup. L’activitat es realitzarà en els diferents espais esportius del Complex Aquàtic.

L’objectiu és que els infants practiquin esport i jocs de forma lúdica, fomentar la funció integradora de l’esport, potenciar la pràctica regular d’activitats física i esportiva i l’adquisició d’hàbits saludables que contribueixin a un millor benestar i incorporar els valors de la tolerància, el respecte als altres i a les regles, la confiança en un mateix, la cooperació i el treball en equip.

Les activitats estaran dirigides per tècnics especialitzats, amb formació en l’àmbit de la psicologia i pedagogia. Es treballarà amb ràtios reduïdes. L’Esporteca és una activitat inclusiva i respectuosa amb la diversitat i amb atenció personalitzada segons les necessitats de cada infant.

Inclou l’assessorament especialitzat i continuat per a les famílies i la possibilitat que els pares/mares puguin practicar esport en el mateix horari i instal·lació, amb preus reduïts.

L’Esporteca s’iniciarà el 12 de setembre i s’allargarà fins al 21 de juny, amb les pauses de vacances de Nadal, Setmana Santa i els dies festius.

L’horari de l’activitat serà:

  • 3-5 anys: dilluns de 17.30 a 18.20h
  • 5-7 anys: dimecres de 17.30 a 18.20h
  • 7-9 anys: dimecres de 18.30 a 19.20h

L’activitat serà d’una sessió per setmana, en el dia i hora establert per a cadascun dels 3 grups d’edat. 

Preus i inscripcions

El preu serà de 24€ mensuals, amb un 7% de descompte per a les persones empadronades a Vilafranca del Penedès. Hi ha la possibilitat que els pares i mares que acompanyen els infants en cada franja horària puguin realitzar activitat física al Complex en el mateix horari. Per això cal que s’inscriguin al carnet d'acompanyant.

Les persones abonades al Complex Aquàtic poden obtenir un 30% de descompte en aquesta activitat.

Les inscripcions es podran formalitzar a partir del 16 d'agost al web www.vilafranca.cat/esporteca o bé presencialment al Complex Aquàtic (c/ Antic Camí de Sant Martí, 12). El primer pagament s'ha de fer en el moment de la inscripció i la resta a través de domiciliació bancària. 

Els dies 12 i 14 de setembre, l’activitat serà gratuïta per tal que qui ho desitgi, pugui anar a provar-la. En cas que no satisfaci les expectatives, es retornaran els diners.


Oportunitats per a tothom

Per la regidora d’Esports, Anna Doblas, l’Esporteca és una oportunitat “perquè tots els infants puguin fer activitat física i a través del joc i de diferents experiències descobreixin els beneficis de l'esport. És molt important pel seu creixement físic, personal i emocional”. La regidora afirma que l'objectiu és “passar-ho bé, aprendre, fer noves amistats, alhora que els infants puguin gaudir de les instal·lacions que ens ofereix el Complex Aquàtic”.


 

pujar inici

Accessibilitat