Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Afectacions a la recollida de residus i al trànsit a Vilafranca amb motiu d’actes de la Festa Major

23 de agost de 2022

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès fa públiques les afectacions que hi haurà en diferents àmbits com la recollida de residus (especialment a la zona del Centre), l’accés a l’illa de vianants i el trànsit de vehicles, amb motiu del desenvolupament de diferents actes de la Festa Major entre el 29 d’agost i l’1 de setembre, especialment pel pas de cercaviles, processons o el Ball de Foc.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès fa una crida a gaudir amb civisme i convivència dels actes festius i desitja a tothom una Bona Festa Major 2022.

Vilafranca del Penedès, 23 d’agost de 2022

A tota la ciutat

No recollida de mobles i trastos el dia 31
Amb motiu de ser festa local, dimecres 31 d’agost no hi haurà l’habitual recollida de mobles i trastos vells de cada dimecres. Els avisos previs que s’hagin comunicat durant la setmana anterior s’acumularan per al proper dia que es donarà servei, que serà el 7 de setembre.

Talls de trànsit
Diversos carrers de la ciutat patiran talls de trànsit degut al pas de cercaviles, processons i/o Ball de Foc. L’Ajuntament recomana consultar els recorreguts per poder conèixer les afectacions concretes.

Illa de vianants i Centre

Servei de recollida de residus
Es demana la col·laboració del veïnat resident i als comerços de l'illa de vianants del Centre perquè, en la mesura de les possibilitats, utilitzin els contenidors de recollida de residus més propers.

Les bateries de contenidors més properes a l'illa de vianants es troben a: rambla Nostra Senyora, c. Dos de Maig, pl. de Milà i Fontanals, c. Vilobí, c. St. Jaume / c. Escorxador, c. Ponent / c. Sant Pau, c. Hermenegild Clascar, c. General Prim, av. Tarragona / c. Vidal, c. Migdia / c. General Cortijo, c. Cal Bolet / c. Migdia.
En tot cas, poden deixar les escombraries davant del seu domicili un cop hagin finalitzat els actes que passin per davant de casa seva i sempre abans de les 24h.

Canvi en el servei de recollida de paper i cartró comercial (només per als establiments adherits):
El dimarts 30 d'agost no hi ha servei de recollida pels comerços. Sí que hi ha servei extraordinari de recollida per als bars i restaurants adherits. El servei de recollida serà de les 17:00 a les 18:30h. Han de treure el cartró a les 16:30h. El dijous 1 de setembre la recollida per als comerços i la restauració s’avança 30 minuts, de 20:00 a les 21:00h. Els comerços i la restauració hauran de treure el cartró entre les 19:30 i les 20:00h.

Mobilitat i zones de càrrega i descàrrega
El veïnat resident a l’illa  de vianants del Centre podrà accedir als seus pàrquings tal i com ho fan habitualment, excepte en els moments de pas de cercaviles i processons.
S’estableix una zona de càrrega i descàrrega per a vehicles comercials entre el 29 d'agost i el 2 de setembre a la plaça de la Vila de 7 a 11h. Els dies 1 i 2 de setembre també es permetrà l'accés entre les 15.30 i les 17h.
L’Ajuntament recorda que la plaça de la Vila així com diversos carrers del Centre queden tallats al trànsit amb motiu del pas de cercaviles, processons i/o Ball de Foc.
Dia 29 d’agost
Matí: Cercavila + Exhibició folklòrica i castells a la plaça de la Vila
Tarda-nit: Processó
Dia 30 d’agost
Matí: Anada i tornada d’ofici + Exhibició folklòrica i castells a la plaça de la Vila
Tarda-nit: Processó
Dia 31 d’agost
Matí: Anada i tornada d’ofici + Exhibició folklòrica i castells a la plaça de la Vila
Tarda-nit: Processó
Dia 1 de setembre
Tarda: Festa Major dels Petits
Nit: Ball de Foc

Recorreguts de cercaviles i processons

A nivell de trànsit de vehicles, cal tenir en compte els itineraris de cercaviles i processons, que comportaran que hi hagi vies públiques tallades a la circulació.

  • Cercavila 29: Rbla. Nostra Senyora – c. Parellada – pl. Constitució – pl. Vall del Castell – pl. Oli – pl. Jaume I – pl. Santa Maria - c. Santa Maria – pl. Vila.
  • Processó 29: C. Ramon Freixas, 54 – c. Germanor – av. Tarragona – rbla. Sant Francesc – c. Cort – c. Santa Maria – pl. Santa Maria – pl. Jaume I.
  • Processó 30: Pl. Jaume I – pl. Oli – pl. Vall del Castell – pl. Constitució – c. Ferrers - raval de la Font – c. Font – c. Parellada – c. Palma – c. Sant Joan – pl. Sant Joan – pl. Vila – c. Santa Maria – pl. Santa Maria – pl. Jaume I.
  • Processó 31: Pl. Jaume I – c. Sant Bernat – c. Hermenegild Clascar – pl. Era Enrajolada – c. Eugeni d’Ors – c. Pere el Gran – c. Pere Giró, 17A.
  • Cercavila Festa Major dels Petits dia 1: Rbla. Sant Francesc – rbla. Nostra Senyora – c. Parellada – c. Palma – c. Sant Joan – pl. Sant Joan – pl. Vila.
  • Ball de Foc dia 1: Pl. Penedès – rbla. Nostra Senyora – c. Sant Joan – pl. Sant Joan – pl. Vila – c. Indústria – c. Parellada – pl. Constitució – pl. Vall del Castell – pl. Oli – pl. Jaume I.
Mesures de seguretat per evitar accidents provocats pel foc

Finalment, l’Ajuntament fa avinents a la població un seguit de consells per evitar accidents relacionat amb la pirotècnica que utilitzen el Drac i els Diables.

•    Tanqueu les portes, les finestres i els balcons, abaixeu les persianes i protegiu les obertures per impedir que entrin a casa coets o espurnes que puguin provocar un incendi.
•    Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals i altres elements inflamables de casa vostra per evitar que s’encenguin.
•    No llanceu aigua a les persones que participen en el Ball de Foc per més que us en demanin. Si la pólvora es mulla, el coet pot explotar o sortir en una direcció inesperada en lloc de cremar-se.
•    Retireu del carrer els vehicles o qualsevol altre obstacle que entorpeixi la marxa de cercaviles, processons i correfoc (testos amb plantes, taules i cadires, cartrons o bosses d’escombraries, etc.).
•    El veïnat i els establiments comercials que tingueu portes amb vidre, vidrieres i aparadors, protegiu-los amb materials adients contra les espurnes.
•    Tingueu cura, sobretot, de respectar aquestes mesures en la celebració del Ball de Foc que tindrà lloc el dia 1 de setembre a partir de les 21h.

pujar inici

Accessibilitat