Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

FranCisco Romero: “Malgrat que no és competència municipal, seguirem reclamant el servei de bus que Vilafranca i comarca es mereixen”

19 de setembre de 2023

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca qualifica de “clarament insuficient” la resposta de la Generalitat a la reunió que ahir van mantenir per tractar la saturació del servei de bus que pateix la línia Vilafranca del Penedès-Barcelona.

L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, considera que el reforç anunciat ahir pel Departament de Territori de la Generalitat “no soluciona el problema tal com ja s’ha vist aquest matí mateix en les cues que s’han tornat a formar a l’estació de bus”. La infradotació d’aquest servei està quedant en evidència des de la setmana passada amb l’inici del curs universitari. Des de llavors han estat nombroses dels queixes de les persones que diàriament utilitzen aquest servei.

L’alcalde ha recordat que al mes de juliol hi va haver una primera reunió amb la direcció general de Transports emmarcada dins les mesures que l’equip de govern va dir que emprendria en els primers 100 dies del nou govern municipal. “Ja llavors els vam avisar que la línia de bus Vilafranca-Barcelona s’havia de reforçar al setembre davant de l’increment d’usuaris derivat de les obres de la línia de RENFE i de l’inici del curs. Les queixes dels viatgers en aquest primeres dies no han fet més que reforçar la necessitat de la reunió que vam mantenir ahir”, ha dit l’alcalde.

FranCisco Romero considera “clarament insuficient” la reacció de la Generalitat a la reunió d’ahir. “Un segon bus més a primera hora i consolidar dins la graella expedicions de reforç que ja s’estaven fent no soluciona el problema. Hem demanat més expedicions d’anada i de tornada en hores punta. No pot ser, per exemple, que per tornar de Barcelona es quedi gent a terra i que hi hagi busos que passen de llarg perquè ja van plens. Com equip de govern estarem al costat dels usuaris i seguirem demanant més millores per tal que els ciutadans i ciutadanes de Vilafranca i comarca tinguem el servei que mereixem”, ha remarcat.

L’alcalde ha fet èmfasi que la competència i el contracte de la línia de bus Vilafranca-Barcelona és de la Generalitat i que aquestes mancances no són d’ara, sinó que s’arrosseguen de fa anys. “Des de l’Ajuntament fins i tot ens hem ofert per ampliar el servei amb nous busos, amb finançament municipal i ens hem trobat amb la negativa de la direcció general de Transport per motius jurídics, ja que el contracte públic que tenen amb Monbus no ho permet”, ha dit. FranCisco Romero ha refermat que l’Ajuntament farà un seguiment de com evoluciona la situació de transport en bus cap a Barcelona i ha reclamat a la direcció general de Transports “un pla de millora global de la línia Vilafranca-Barcelona que respongui a les necessitats i volum actual d’usuaris del servei de bus, dimensionant millor les expedicions al nombre creixent d’usuaris, i que inclogui també els caps de setmana i festius”.

La direcció general es va comprometre a presentar-lo en el termini de dues setmanes.

pujar inici

Accessibilitat