Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Guardonats a la Festa de l’Esport de Vilafranca de la temporada 2017/2018

02 de juliol de 2018

En un Casal ple de gom a gom, aquest dilluns s’ha celebrat la Festa de l’Esport de Vilafranca de la temporada 2017/2018, que ha reconegut tots aquells esportistes vilafranquins que durant la temporada actual han assolit fites destacables. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora d’Esports, Anna Doblas, van presidir l’acte que s’ha consolidat com a reconeixement dels grans resultats dels esportistes vilafranquins. Anna Doblas va destacar “l'alt nivell de l'esport a Vilafranca, no només participant en competicions d'àmbit mundial, europeu, estatal i català, sinó assolint resultats molt destacats. Aquest nivell s'ha de correspondre amb el nivell d'instal·lacions, i per això el nostre govern aposta per tenir unes instal·lacions d'alçada, que donin cabuda no només als esportistes de Vilafranca, sinó de la comarca”.

Pere Regull va destacar el nivell dels esportistes, “que amb aquesta gala queda prou demostrat la potència de l'esport vilafranquí, però la implicació de totes les persones que ho fan possible: guardonats i participants, entrenadors, clubs esportius i famílies. Sense ells aquest nivell no seria possible”. L’alcalde vilafranquí va afegir que “el nostre govern sempre estarà al costat de l'esport. L'esport el fem tots, els que guanyen i els que no. Només utilitzant la zona esportiva de Vilafranca amb tot el seu ventall de possibilitats ja estem fent esport, i contribuint a una ciutat i un tipus de vida més saludable”. Regull va assenyalar l’aposta per l'àmbit esportiu amb el nou pavelló, que estarà enllestit al llarg del 2019, i amb la millora de l'entorn de tota la zona esportiva.

Premiats

El jurat dels premis de l’Esport de Vilafranca, ha decidit en aquesta ocasió premiar deixar desert el premi al Millor equip masculí. Com a Millor equip femení, ha estat escollit el duet format per Júlia Monreal i Laia Navarro, del Club Twirling Dreamdance Vilafranca (1es classificades al Campionat de Catalunya en duet infantil de twirling, 8es classificades al Campionat del Món en modalitat duet i 1es classificades a la Copa de Clubs de Catalunya en la modalitat duet).

Com a millor esportista individual ha estat escollit el nedador Toni Ponce (Campió del món en la prova de 100m braça, Sots-campió del món en la prova de 100m esquena, Tercer classificat en el Campionat del món en la prova de 400m lliures i Rècord del món en les proves de 10).

Com a millor esportista individual femenina, s’ha guardonat ex aequo Olga Cabrera, del Club Esportiu Penedès (1a classificada en el Campionat d'Europa de 20km marxa en ruta, 1a classificada en el Campionat d'Europa en 20km marxa en ruta per països i 1a classificada en el Campionat de Catalunya en 3.000m marxa) i Laura Ràfols, campiona de la Copa de la Reina amb el FC Barcelona i que enguany ha jugat l’última temporada com a futbolista professional.

Pel que fa als reconeixements especials, el premi a la Millor iniciativa en l’àmbit de l’activitat física i l’esport ha estat pels Castellers de Vilafranca i tots els 8 instituts participants pel projecte JOVErd, d’introducció de l’activitat castellera als centres educatius.

Pel que fa al reconeixement a la trajectòria professional, ha estat distingida Neus Fransi, directora de l’Escola de Dansa Assumpta Trens.

Com a reconeixent honorífic per la trajectòria en l’àmbit de l’activitat física i esportiva, s’ha guardonat, a títol pòstum, Isidre Aymerich, fundador dels Jocs Esportius del Penedès (JESPE).

D’altra banda també es van guardonar equips i esportistes dels clubs Rítmica Vilafranca, Bitlles Vilafranca, Esportiu Penedès, Patí Vilafranca, Associació Gimnàstica Penedès, Patí Sant Ramon, Bici Club Alt Penedès, Tot Vici en Bici Club Esportiu, Fundació Esportiva Atlètic Vilafranca, Gimdans Rítmica Vilafranca, Club Tennis Taula Vilafranca, Club Twirling Dreamdance, Associació Esportiva Taekwondo Penedès, Club Natació Vilafranca, Club Patinatge Artístic Patixou, Club Esportiu Ara Gimnàstic Catalunya Vilafranca i la Secció Esportiva Casal Vilafranca Basquetbol. També els esportistes individuals Jouad Hssini (atletisme), Naima Ait Alibou (atletisme) i Marc Vidal (boxa).

pujar inici