Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Generalitat duplicarà el nombre de busos cap a Vilanova a partir del 4 de setembre

20 de juliol de 2023

L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, i el regidor d’Espai Públic i Transició Ecològica, Miquel Medialdea, es van reunir aquest dimarts a la Casa de la Vila amb el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Oriol Martori, per tal de tractar diversos aspectes i demandes que tenen a veure amb la millora de la mobilitat tant a nivell ferroviari com per carretera.

La trobada, en què hi van participar també els equips tècnics respectius, va servir tant per fer un repàs a demandes històriques que des de Vilafranca s’han plantejat com exposar noves demandes que han sorgit en els darrers temps.

Un aspecte que el director general va confirmar és un important increment del nombre d’expedicions a la línia de bus Vilafranca-Vilanova, que arribarà a duplicar el nombre actual. La nova graella a partir del 4 de setembre duplicarà el nombre actual d’expedicions tant d’anada com de tornada, amb una durada de trajecte aproximada d’uns 30-35 min. En concret es preveu que en hores punta hi hagi un bus cada mitja hora i en hores vall un bus cada hora. L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, ha valorat molt positivament aquest augment de freqüències ja que “el servei de bus actual entre les dues capitals era clarament insuficient i és una demanda ciutadana des de fa molt de temps que facilitarà els desplaçaments de molta gent de Vilafranca que treballen i estudien a Vilanova”.

En l’àmbit del transport de viatgers per carretera, FranCisco Romero i Miquel Medialdea van exposar la necessitat d’un replantejament de la graella d’expedicions de busos d’anada i tornada entre Vilafranca i Barcelona, per adaptar el servei a les necessitats reals actuals, ja que el servei es troba sobrecarregat per molts viatgers que s’han passat al servei de bus, davant les deficiències en el servei ferroviari. Es va insistir sobretot que es reforcin les hores punta i els caps de setmana, on l’oferta és pràcticament inexistent, així com la informació i la comunicació als usuaris.

En la reunió l’alcalde i el regidor van exposar també la necessitat de “millorar el servei ferroviari de la línia R4, que passa per Vilafranca, que arrossega molts anys de deficiències a nivell de puntualitat i de durades dels trajectes, perjudicant milers de viatgers que dia a dia han d’utilitzar el transport públic”.

FranCisco Romero ha destacat el clima de “col·laboració amb la direcció general de Transports i Mobilitat per desencallar demandes històriques i la voluntat de resoldre les noves necessitats que es van detectant. Esperem que properament tinguem més notícies positives en els diferents temes que es van tractar”. Ambdues delegacions van emplaçar-se a una nova reunió al més de setembre per continuar fent seguiment de l’estat de les qüestions tractades.

pujar inici