Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca renova un any més la certificació Biosphere de Destinació Turística Sostenible

28 de desembre de 2023

Vilafranca del Penedès va assolir l’any 2017 la certificació com a Destinació Turística Sostenible que atorga l’Institut de Turisme Responsable, i any rere any ha anat superant auditories per mantenir aquesta certificació.

La certificació Biosphere considera una bateria d'indicadors, activitats i accions connectades a cadascun dels objectius de desenvolupament sostenible (17 ODS) , principis i metes de les Nacions Unides, per així mesurar i avaluar la contribució del territori i el seu model turístic a la seva sostenibilitat.

La darrera auditoria ha destacat com a punts forts, entre d’altres, el pla de mobilitat, les accions realitzades des del Servei de Medi Ambient en diferents àmbits, el projecte Tren Bici,...

El Servei de Turisme, responsable de la gestió de la certificació, recull durant tot l’any i amb la col·laboració dels diferents serveis de l’Ajuntament les dades necessàries per complir els indicadors  i presentar-los a l’auditoria.

La regidora de Turisme, Gemma Romeu, considera que aquesta certificació “ratifica el treball transversal que es fa des de l’Ajuntament per una ciutat més sostenible ja que s’ha de tenir en compte que els 17 objectius de desenvolupament sostenible, no només fan referència al medi ambient sinó també a l’educació, la cultura, l’ocupació, entre d’altres”.

pujar inici