Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Obra Social "la Caixa" i l’Ajuntament renoven el seu compromís amb la gent gran de Vilafranca

26 de març de 2018L'Obra Social "la Caixa" i l'Ajuntament de Vilafranca reforcen el seu compromís amb les persones grans amb la signatura del conveni per desenvolupar el programa de Gent Gran a l'Associació gestora del Casal Municipal del Tívoli, i a l'Associació gestora del Casal Municipal de l'Espiral de Vilafranca. L'alcalde Pere Regull i el Director d'Àrea de CaixaBank a l'Alt Penedès, Jordi Sabe, han renovat el seu compromís per promoure l'envelliment actiu. L'any passat i aquest, l'Obra Social ”la Caixa” ha destinat 14.500 euros a aquests equipaments en el marc de l'acord entre les dues institucions. Joana Fuster, presidenta de l'Associació Gestora del Casal Municipal del Tívoli, i Maria Mata, presidenta de l'Associació gestora del Casal Municipal de l'Espirall, també han estat presents i signants del conveni aquest matí.

La nova generació de persones grans 
L'objectiu del programa de Gent Gran és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se alhora a les seves necessitats actuals. El programa inclou activitats de promoció de la salut que contribueixen a la prevenció i la divulgació de coneixements i hàbits per envellir satisfactòriament, i que ajuden a una adaptació positiva als canvis; activitats que se centren en la persona i que ofereixen recursos per desenvolupar les 
capacitats personals que ajudin a la necessària presa de decisions, promocionant els valors de dignitat i autonomia al llarg del procés d'envelliment; tallers vinculats a l'aprenentatge de les noves tecnologies i a l'acostament de la gent gran a les xarxes socials i entorns 2.0, i promoció d'activitats i projectes que impulsen la participació social i el voluntariat, 
amb la finalitat de promoure el paper actiu de les persones grans perquè siguin i se sentin protagonistes de la nostra societat. S'inclou aquí la col·laboració amb altres entitats de l'entorn en les quals participin activament els socis i/o usuaris dels centres com a principals protagonistes. 

La gent gran sempre ha estat un col·lectiu d'atenció preferent per a l'Obra Social "la Caixa". L'atenció especial a les persones grans va arrencar amb un primer Homenatge a la Vellesa el 1915 a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona), i des de llavors l'Obra Social "la Caixa" ha intentat imillorar la qualitat de vida de les persones grans, promovent programes d'envelliment actiu i saludable amb especial atenció a les persones més vulnerables. Des de l'any 2014, l'Ajuntament de Vilafranca i "la Caixa" treballen conjuntament per actualitzar el programa d'atenció, a través d'un conveni de col·laboració que actualment ja beneficia als casals de gent gran de Vilafranca. 

pujar inici

Accessibilitat