Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Obertes les inscripcions a la Mitja Marató de l’Espirall, que enguany incorpora com a novetat una cursa 5K

20 de setembre de 2022

Aquest dilluns l’Espai Jove La Nau va acollir la presentació d’una nova edició, la 43a ja, de la Mitja Marató Espirall-Vilafranca, que es disputarà el proper diumenge 20 de novembre. Els i les corredores tenen des d’avui mateix dos mesos per inscriure-s’hi a través de la web www.mitjaespirall.cat. La presentació va anar a càrrec de la regidora d’Esports, Anna Doblas, del representant de l’Esport Català Universitari, Ulpi Roman, del president de l’AV Espirall, Antonio Díaz, i del cap tècnic d’Esports de l’Ajuntament, Jordi Gallego.

La regidora va començar recordant que les dues darreres edicions havien estat marcades per la pandèmia i que enguany havia ser “la mitja marató de la normalitat i la més multitudinària de totes les edicions que s’han fet fins ara. Anem a totes per fer una mitja marató com Vilafranca mereix i on tothom s’hi senti còmode i s’emocioni”.

Doblas va afirmar que l’objectiu enguany és que “tothom trobi el seu repte: infants, famílies, esportistes de tots els nivells. La mitja no és només una cursa atlètica de mitja marató. En els darrers anys hem volgut que sigui un repte per a tothom, on cada persona trobi l’activitat que millor s’adapti als seus interessos i possibilitats. Que tothom pugui formar part de l’experiència Mitja Marató Espirall-Vilafranca”.

4 curses en una

L’esdeveniment el composen 4 curses: la Mitja Marató, la Mitja Jove, la caminada solidària Mitja Petita, i enguany s’hi afegeix la Mitja 5K.

La MITJA MARATÓ és la cursa organitzada conjuntament amb l’AV de l’Espirall. La mitja més antiga de les mitges maratons que es realitzen a Catalunya i de les poques (per no dir la única) que durant tots els anys s’organitza amb un format no professional, basant-se només amb el suport de voluntariat, col·laboracions desinteressades i en els darrers anys també amb compromís social i inclusiu gràcies a la col·laboració de la Fundació Mas Albornà i del Grup Cooperatiu d’Inserció Laboral Entrem. El seu recorregut clàssic entre Vilafranca i Guardiola de Font-rubí, passant per Les Cabanyes i Vilobí, és la seva identitat més potent i que mostra als corredors el nostre paisatge de vinyes del Penedès. A més a més, per tercer any consecutiu, Vilafranca serà la seu del Campionat de Catalunya Universitari de mitja marató. La sortida serà a les 10.30h

La MITJA JOVE és l’aposta que es fa des de l’Ajuntament de Vilafranca per promoure les curses atlètiques competitives i populars entre els més joves. Enguany serà la tercera edició, amb un nou recorregut i una nova distància (més curta), de 5 quilòmetres. El nou recorregut surt i arriba a Vilafranca, com la resta de curses: de Vilafranca fins a Les Cabanyes i tornada. Amb sortida exclusiva, desprès de la de Mitja Marató, a les 11h.

La MITJA PETITA és la caminada solidària per a totes les edats. Amb sortida a les 10h i un recorregut per la carretera tancada al trànsit entre Vilafranca i Les Cabanyes, i adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta serà la quarta edició i enguany la recaptació solidària es destinarà íntegrament a les associacions Llambrusca i TIAM, per als seus projectes d’atenció i millora de la qualitat de vida de les persones amb la malaltia de l’Alzheimer.

La novetat

Enguany, a més a més s’estrena com a novetat una nova cursa, la MITJA 5K per a majors de 18 anys. Amb el mateix recorregut de 5K que la MITJA JOVE: des de Vilafranca fins a Les Cabanyes i tornada. Amb sortida exclusiva després de la de mitja marató, a les 11h.

La regidora explicava que la distància de mitja marató suposa “un repte massa gran per algunes persones i per aquest motiu hem creat la MITJA 5K, perquè tothom pugui viure l’experiència de la MITJA MARATÓ ESPIRALL-VILAFRANCA: la sortida i arribada des del mateix lloc, una part del recorregut, l’ambient, el mateix punt d’avituallament, la mateixa emoció. És per a persones que encara no s’atreveixen amb els 21 K, els que s’hi estan preparant, els acompanyants de qui corre la mitja marató, qui vol descobrir l’emoció d’una cursa competitiva. Tothom té lloc en aquest nou repte”.

Els preus d’inscripció seran de 10 euros la Mitja Marató, 4 euros la Mitja Jove i la Mitja 5k i 2 euros la Mitja Petita. Les inscripcions seran a través de la web fins al 12 de novembre i del 12 al 19 de novembre es podran recollir els dorsals pel Complex Aquàtic. També hi ha l’opció de rebre’ls a casa. Hi haurà premis per als 3 primers classificats masculins i femenins de cada cursa, que seran experiències a Vilafranca i tothom que acabi la cursa tindrà una dessuadora de regal.

“Esperem superar la xifra de 1.200 participants  de 2019 i que ningú es quedi fora. Animo tothom a preparar-se per participar a les curses. No hi ha edat. És una cursa perquè tothom faci el que pugui i com pugui. I qui no vulgui córrer que vingui a animar”, va concloure la regidora.

   

pujar inici

Accessibilitat