Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Nova campanya per comprar de manera sostenible als Mercats municipals

20 de febrer de 2024

Passaport mercats

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Institut Vilafranca 2 tornen a unir esforços per encetar una nova campanya de promoció dels bons hàbits a l’hora d’anar a comprar, conscienciant la ciutadania dels beneficis d’anar a comprar productes saludables i de proximitat als Mercats municipals sense utilitzar plàstics d’un sol ús.

La nova campanya s’activa el proper dimarts 27 de febrer i durant un mes, fins al  23 de març, es regalaran envasos sostenibles a la clientela del mercat. Les compres que es facin amb envàs reutilitzable es podran segellar en el passaport de la campanya i quan es registrin 4 segells, s’aconseguirà un d’aquests regals que caldrà escollir en el moment del bescanvi a les mateixes parades dels mercats participants: una carmanyola plegable, un pack de bosses de malla o una bossa lila de nanses plegable.

El valor afegit d’aquesta campanya és que s’acompanya d’un Projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) amb els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Vilafranca 2 que, a través de diferents sessions, estan participant activament per aconseguir millorar els hàbits de la ciutadania.

La campanya es realitza amb la col·laboració dels serveis de Medi Ambient i de Mercats per impulsar el comerç sostenible i el consum responsable, posicionant els mercats municipals com espais de cohesió social, salut i sostenibilitat. Els Mercats municipals participants són el Mercat de la Verdura, el Mercat de la Carn i el Mercat Sant Salvador.
 

pujar inici