Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Rosa Regàs parlarà de ‘La creació com a actitud a la vida’ en la conferència del Dia Internacional de les Dones

03 de març de 2008
L’escriptora Rosa Regàs protagonitzarà l’acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones, amb una conferència titulada ‘La creació com a actitud a la vida’. Aquesta conferència forma part de l’acte institucional que, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, organitza l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. A través del Pla per la Igualtat, es proposa un programa commemoratiu d’aquesta convocatòria del 8 de març.
Dijous, i en col·laboració amb el Cineclub, es projectarà la pel·lícula XXY, de la directora argentina Lucía Puenzo. En aquest treball, Puenzo s’acosta a la sexualitat sense gèneres. La pel·lícula, amb la interpretació de Ricardo Darín, va rebre el gran Premi de la Crítica al festival de Cannes i es projectarà a les 20h i a les 22h, a la Sala 2 del Casal.
L’acte central del programa d’actes commemoratius, que continuarà amb diferents propostes fins a finals d’abril, tindrà lloc dilluns dia 10 de març, a les 19,30h, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb la conferència de l’escriptora Rosa Regàs sobre ‘La creació com a actitud de la vida’. Rosa Regàs (Barcelona, 1933) ha treballat d’editora, traductora i escriptora. Habitualment publica els seus articles en diferents mitjans de comunicació. Ha rebut diferents premis literaris com el Nadal de 1994 amb la seva novel·la Azul o el Premi Planeta 2001 amb La canción de Dorotea. L’any 2005 la Generalitat de Catalunya li va fer entrega de la Creu de Sant Jordi i també ha estat premiada per l’Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera.
En acabar la conferència es lliurarà el premi de l’onzè concurs de calendaris del Pla per la Igualtat, que aquest any ha guanyat el jove Marc Navarro Moncunill, de Sant Esteve Sesrovires. Del calendari març 2008-març 2009, amb el lema “Conviure és compartir. Imatges per la igualtat entre les dones i els homes en els àmbits familiar, laboral i social”, se’n podran trobar exemplars durant la celebració dels diferents actes programats.
Exposicions
Durant tot el mes de març es podran visitar tres exposicions relacionades amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones. A l’IES Milà i Fontanals s’hi ha instal·lat la mostra AMOR?, una exposició sobre la violència de gènere. A l’Escorxador es podran veure els treballs presentats a l’onzè concurs de calendaris i l’exposició La igualtat a la feina és cosa de tots i totes. A la feina iguals. Una tercera exposició inclosa al programa es titula Mil i un rostres, organitzada pel Pla Vila Jove i el Pla per la Igualtat i instal·lada a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

pujar inici