Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Taller de co-creació a Vilafranca per millorar de forma transversal la mobilitat urbana

18 de octubre de 2023

L’Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració de la consultora Factual, especialitzada en innovació i mobilitat urbana, va organitzar la setmana passada un taller de co-creació sobre el transport i la mobilitat a Vilafranca. El taller va comptar amb la participació de tècnics pertanyents a diferents serveis de l’Ajuntament, a l’EIT Urban Mobility i a la Diputació de Barcelona.

L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, va obrir el taller subratllant la importància de la transversalitat a l’hora d’abordar la mobilitat urbana, amb la participació de diferents serveis municipals. Romero considera que Vilafranca ha d’esdevenir en els propers anys “una referència en l’aplicació de mesures de sostenibilitat i a l’hora de combatre el canvi climàtic, liderant-ho des d’un àmbit en què som capdavanters, la vinya i el vi”. L’alcalde va refermar que per a l’equip de govern la implementació del Pla de Mobilitat “és una prioritat, però encara ho és més si podem fer-ho des de la innovació i amb la possibilitat d’accedir a programes europeus”.

El taller va comptar amb la participació també de Daniel Serra, director d’ecosistemes i partners de l’EIT Urban Mobility, la xarxa més important a nivell europeu d’entitats dedicades a la innovació en mobilitat.

Els participants del taller interactiu van distribuir-se en grups per arribar a una visió ambiciosa i factible de la mobilitat a Vilafranca, basada en el Pla de Mobilitat de Vilafranca (PMV) però mirant cap a nous projectes innovadors en mobilitat activa i motoritzada, logística i transport públic.

Les idees i solucions sorgides del taller s’han de plasmar en un full de ruta on es prioritzaran les actuacions que s’hauran de dur a terme en els propers anys en projectes vinculats als carrils bici, l’illa de vianants, els aparcaments o la logística urbana.

Es tracta, en definitiva, d’un projecte ambiciós que té l’objectiu principal d’agilitzar i accelerar l’adopció de serveis de mobilitat innovadors a Vilafranca. Aquest taller representa un pas molt important, ja que Factual ha identificat les principals necessitats i visió de la ciutat en matèria de mobilitat i facilitarà la cerca de noves fonts de finançament, tal com s’ha fet amb el projecte Digital Bus, l’aplicació mòbil que fa unes setmanes es va presentar per fer ús del servei municipal de bus urbà.
 

pujar inici