Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Tornen les jornades Vilajuga al Pavelló Firal de Vilafranca

24 de octubre de 2023

Aquest 2023, tornen les jornades VilaJuga després d'un any fent actes en petit format a l'espai Jove la Nau. Enguany, celebrant la 7a edició, Vilajuga recupera el format clàssic al Pavelló Firal de la Zona Esportiva els dies 28 i 29 d'octubre. Dissabte l’horari serà de 10 a 22h i diumenge de 10 a 19h, ininterrompudament. L’objectiu és reconnectar amb el públic fidel, així com continuar creixent, per poder arribar a més persones i ampliar l’oferta d'activitats. El plantejament és que gaudeixin del joc des dels més petits fins als més grans.

Ahir es va dur a terme la roda de premsa de presentació de les jornades amb Anna Oliva, representant de la Casa dels Estranys, l’associació que organitza les jornades, i el tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Ruben Calvo. Oliva va comentar que s'ha procurat recuperar l'antiga essència i aportar noves mirades a l'associació. Segons el criteri de distribució habitual, el Pavelló constarà dels quatre espais que fan úniques les Vilajuga:

Espai Explora

En aquest espai s’hi trobaran, principalment, botigues de Vilafranca que treballen amb jocs infantils i familiars de construcció, manipulació, joc simbòlic... les quals organitzaran activitats i tallers gratuïts, a més de donar a conèixer els seus productes, que es podran comprar allà mateix. Enguany, com a novetat, hi haurà un espai reservat a Haru Studio, que faran tallers gratuïts de dibuix manga i còmic, adreçat a totes les edats.

Espai Juga

Al centre del pavelló hi haurà la ludoteca de l'associació on, al llarg del cap de setmana, el públic podrà jugar amb una gran varietat de jocs de taula. A més, hi haurà jocs cedits per diferents editorials i alguns creadors presentaran els seus prototips, els quals podran ser provats abans del seu llançament. També es recupera el passaport juganer, un carnet que permetrà als jugaires conèixer i provar jocs de diferents editorials, a més de participar en sortejos.

Espai Imagina

Aquest espai estarà destinat a totes aquelles persones que vulguin jugar a jocs de rol, tornejos de Magic the Gathering i participar en diverses activitats, adreçades a tots els públics. Hi col·laboraran botigues locals de la vila i Jugaires Penedès.

Espai Mou-te

Les activitats d'aquest espai se situaran al fons de la pista, ja que impliquen més moviment i requereixen una major zona per poder-se realitzar adequadament. Es comptarà amb les activitats de cada any, com els karts i altres inflables. Com a novetat, hi haurà la visita del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), que portarà activitats i tallers. Donada la naturalesa de les activitats destinades a aquest espai, algunes d'elles tindran un cost.

Punt d'informació i espai central

Només entrar al recinte, es trobarà un punt d'informació on es podran resoldre els dubtes o incidències que el públic es pugui trobar. S’hi facilitarà el passaport juganer i s'hi mostraran els premis dels diferents sortejos que es realitzaran. A l'espai central, s'hi trobaran les botigues fidels a les Vilajuga. També es disposarà d'un espai de bar, a càrrec de Minoria Absoluta, que oferirà refrescs i pica-pica a preus populars.

Per a més informació de les jornades cal consultar el web http://www.vilajuga.org/ i les xarxes socials de lLa Casa dels Estranys i de Vilajuga.

Superar les 4.000 persones

Anna Oliva explicava que enguany s’espera que les Vilajuga tinguin molta repercussió i un bon nivell d'assistència, “superant l'afluència d'altres anys que se situava en més de 4.000 persones en tot el cap de setmana. Aquest serà el primer any per alguns dels membres de l'organització i estem molt feliços de començar a comptar amb nous 'estranys' per poder agafar el relleu d'aquestes jornades”.

Per la seva banda, Ruben Calvo reiterava el suport de l’Ajuntament a “aquestes iniciatives de cogestió de projectes per a joves. Les Vilajuga són un espai molt dinàmic, molt presencial i participatiu”.

 

pujar inici